Καιρός: συννεφιά με παροδικές μπόρες την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται να σημειωθούν παροδικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κι είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, που πρόσκαιρα το πρωί στα νότια πελάγη θα φθάνουν τα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί, 4 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 22 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα στα βορειοανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.