Εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο – Παρουσίασε υποψηφίους ο Άρης Καραχάλιος

Σημαντικά έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ, υλοποίησε η δημοτική αρχή στα πέντε τελευταία χρόνια της θητείας της, ανέφερε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων, του εκλογικού κέντρου στα Φάρσαλα, παρουσία πλήθους κόσμου, υποψηφίων και υποστηρικτών, σηματοδοτώντας την έναρξη του αγώνα προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου, για την παράταξή του, ενώ παράλληλα παρουσίασε τους πρώτους 44 υποψηφίους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων και εκ νέου υποψήφιος κ. Βάιος Νικολάου.

Αρχικά τελέστηκε Αγιασμός και εν συνεχεία στο βήμα ανέβηκε ο Άρης Καραχάλιος που, απευθυνόμενος στους παρισταμένους από στήθους, στάθηκε σε ορισμένα μόνον από τα έργα του πυκνού, οχτάχρονου, πολιτικού του έργου. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «…Θα ήθελα να αναλογιστείτε το μέγεθος του Δήμου Φαρσάλων (ένας Δήμος με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων), τις ελάχιστες οικονομικές του δυνατότητες και την περιορισμένη στελέχωσή του σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Αναλογιστείτε επίσης, ότι και στην πρώτη και στη δεύτερη θητεία μας οδηγήσαμε τον Δήμο μέσα στη ζοφερή δίνη που προκαλούσε την κατάρρευση της χώρας και σκεφτείτε τώρα και τα εξής:

  • Ότι, όχι μόνον πορευτήκαμε αποτελεσματικά, αλλά κατορθώσαμε να κάνουμε μεγάλα και πολλά έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ.
  • Χρησιμοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, για πρώτη φορά σημειωτέον σε τέτοια έκταση και έγιναν ευρείας κλίμακας έργα αστικών αναπλάσεων, έργα βασικών υποδομών, σημαντικά έργα στο περιβαλλοντικό – ενεργειακό πεδίο, έργα κοινωνικής πολιτικής και ουσιαστικής πρόληψης υγείας, για να μην αναφέρουμε τα έργα σε όλο το φάσμα του πολιτισμού. Στις τρεις τελευταίες κατηγορίες, ενέργεια – κοινωνική πολιτική και πρόληψη – πολιτισμός, καταφέραμε να ανεβάσουμε τον Δήμο Φαρσάλων στις κορυφαίες θέσεις στη χώρα.
  • Τα Φάρσαλα με όλες τις νέες πολιτιστικές υποδομές (Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας της Πόλης και Δημοτική Πινακοθήκη) που μόνον εμείς όχι μόνον οραματιστήκαμε, αλλά και τις κάναμε πραγματικότητα, ανοίγονται με σύγχρονο ποιοτικό πρόσωπο και ταυτότητα στη νέα εποχή.
  • Ο Δήμος Φαρσάλων έχει καταπιαστεί επιτυχώς, με φιλόδοξα και ουδόλως εύκολα εγχειρήματα που διαπερνούν και ξεπερνούν τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που το πληθυσμιακό του μέγεθος επιβάλλουν, και αναμετρήθηκε με αναμονές και προσδοκίες δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας που πλέον υλοποιήθηκαν.

Για μένα οι αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μου συνδέονται αναπόσπαστα με τα μεγάλα έργα που η πολιτεία επί δεκαετίες δεν υλοποίησε και είναι επιβεβλημένο να υλοποιηθούν. Αναφέρω συγκεκριμένα:

  1. Το μεγάλο υδροηλεκτρικό – αγροτικό – αρδευτικό φράγμα στο Παλιοδερλί Σκοπιάς, κεφαλαιώδους σημασίας για τον τόπο, αλλά και τα μικρότερα, του Κακλετζορέματος στο Δίλοφο και του Λουτζακορέματος στο Ναρθάκι. Για τα δύο μικρότερα φράγματα έχουν επί των ημερών μας συνταχθεί, ολοκληρωθεί και παραδοθεί οι μελέτες, η δε κατασκευή του φράγματος του Κακλετζορέματος αναμένεται άμεσα να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
  2. Τα έργα υποδομών ύδρευσης πόλης και κοινοτήτων, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής θωράκισης πόλης:
  • Τα έργα αυτά συνδέονται με τους αγωγούς υδρεύσεως της πόλης από τις πηγές Σκοπιάς και τις γεωτρήσεις Βρυσιών, με βάση τις νέες μελέτες που συντάχθηκαν και παραλήφθηκαν.
  • Όσον αφορά στο ζήτημα της αποχέτευσης, προωθείται η ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης της ολοκλήρωσης των υπολοιπομένων δικτύων της πόλης.
  • Τέλος, στέκομαι στο κεφαλαιώδους σημασίας έργο υποδομής που αφορά στην αποχέτευση ομβρίων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.
  1. Από την αναφορά αυτή δεν πρέπει να λείπουν τα μεγάλα οδικά έργα διασύνδεσης με την πρωτεύουσα της Περιφέρειας, τη Λάρισα, αλλά και ανατολικά με το αεροδρόμιο της Αγχιάλου – το λιμάνι του Βόλου και δυτικά την νέα εθνική οδό Ε65, προς άρση της οδικής απομόνωσής μας.

Εκτός όλων αυτών, έχουμε 25 έργα στο στάδιο της δημοπράτησης και της υπογραφής συμβάσεων (Αστικές Αναπλάσεις Πόλεως, Κατασκευή πλατείας, Προμήθεια νέου εξοπλισμού και ανακατασκευή των παιδικών χαρών, Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων, Αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Φαρσάλων και εξοικονόμηση ενέργειας, Αγροτική οδοποιία στη Βλαχόστρατα, Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Τ.Κ. Σταυρού μέχρι τα όρια του Νομού Φθιώτιδας, Προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρσάλων, Δημιουργία 31 προκατασκευασμένων κατοικιών για μετεγκατάσταση οικισμού ΡΟΜΑ και διαμόρφωση ευρύτερης περιοχής, Στερέωση και αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου, Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησή του ως χώρος αρχαιολογικής συλλογής κ.α.)

Ο Άρης Καραχάλιος κατέληξε τονίζοντας, «Θέλω, για μια ακόμη φορά, με έμφαση να σημειώσω ότι, στο τέλος της ημέρας, ό,τι σχεδιάζεται, ό,τι γίνεται και ό,τι προτεραιότητα θέτουμε, ο πολλαπλασιαστής είναι ο άνθρωπος και ο τελικός αποδέκτης ο δημότης, γι’ αυτό και του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας».

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πρώτων ονομάτων των υποψηφίων εκείνων που θα σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου πυκνώνοντας τις γραμμές του.

Αναλυτικά τα 44 ονόματα έχουν ως εξής:

Αγγελακόπουλος Γεώργιος

Αρσενοπούλου Βασιλική (Βάσια)

Βαγγελός Γεώργιος

Βακούλα – Γκίκα Σώση

Βαρακλιώτης Ελευθέριος

Βασιλείου Ιωάννης

Βουλγαράκης Κωνσταντίνος

Γιαχνής Κωνσταντίνος

Γκουνταρόπουλος Απόστολος

Δαμιανίδης Χαράλαμπος

Δερλός Κωνσταντίνος

Δημητρακόπουλος Γεώργιος

Εσερμπέκογλου – Λάμπρου Ιωάννα

Καρακώστα-Αγγελουσοπούλου Χρυσούλα

Καρακώστας Απόστολος

Κλέτσα-Γκομοσίδη Αγαθή

Κόκκαλης Νικόλαος

Κουτσικοπούλου-Ιωάννου Κωνσταντίνα

Κυζιρίδη-Παπαγεωργίου Όλγα

Κυριαζής Απόστολος

Λεβή Νινέτα

Λιάπης Χρυσοβαλάντης

Μανίκα-Παπαγεωργίου Γεωργία

Μαργαριτοπούλου- Κεχαγιά Βίκυ

Μπουμπουλάς Γεώργιος

Μπαμπανίκας Δημήτριος

Μπένου-Παπακωνσταντίνου Ντίνα

Νικολάου Βάιος

Ντόβα Βάνα

Παναγιωτοπούλου-Χαραχούσου Κυριακή

Παπαγεωργίου Χριστόδουλος

Παπαδοπούλου Δήμητρα

Παπατσιτζές Παναγιώτης

Παύλου Βάια

Ρουκά-Γάκη Λένα

Ρόφαλης Δημήτρης

Ρόφαλης Κωνσταντίνος

Σταυρόπουλος Βασίλειος

Τάσιος Απόστολος

Ταστεμίρογλου-Δεληθεοδώρου Σοφία

Τριανταφύλλου Δημήτριος

Τεριζής Ευστάθιος

Τριανταφύλλη – Καρακότσογλου Ειρήνη

Φλιώκας Κωνσταντίνος