Συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης της μπάντας του ΓΕΝ στα Φάρσαλα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης των Φαρσάλων, την ιστορική πόλη του μυθικού Αχιλλέα, θα επισκεφτεί φέτος η περίφημη και πολυβραβευμένη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , μετά από πρόσκληση της  Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου, σε συνεργασία με το παγκόσμιο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και τον πρόεδρό του κ. Κων/νο Σκριάπα, προκειμένου να πραγματοποιήσει  μια μεγαλειώδη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης , την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 , στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης.

Μια μεγάλη συνεργασία του Δήμου Φαρσάλων με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για καλό σκοπό

Η συναυλία αυτή , που δεν έχει προηγούμενο για την πόλη των Φαρσάλων, είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συνεργασίας του Δήμου Φαρσάλων με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και έτσι για φέτος , τα Φάρσαλα θα είναι ένας απόλυτος προορισμός για τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , αφού οι εμφανίσεις της περίφημης αυτής μπάντας, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , είναι σπάνιες.

Το ΓΕΝ  και η περίφημη αυτή φιλαρμονική ορχήστρα-μπάντα , που , δίκαια, θεωρείται η καλύτερη στη γηραιά ήπειρο, εκτιμώντας το εξαιρετικό έργο που συντελείται στην περιοχή στον τομέα του πολιτισμού και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα,  , αποδέχτηκε την πρόσκληση και  θα επισκεφτεί τα Φάρσαλα ,με όλα τα στελέχη της  , σε πλήρη σύνθεση και με εξαιρετικούς σολίστ-ερμηνευτές, για καλό σκοπό , αφού θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας θα έχει ο Κερκυραίος κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης -Πλωτάρχης (ΠΝ), που τα τελευταία χρόνια με την συστηματική του  εργασία, την επιμονή και ευρηματικότητά του ,έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας σε όλο τον κόσμο,  ενώ την αποστολή θα συνοδεύει ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ Πλοίαρχος (ΠΝ) κ. Αναστάσιος Μιχέλης.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, που, με μεθοδικό και αποτελεσματικό τρόπο ,ετοίμασε αυτή τη μεγάλη συνεργασία ,για πρώτη φορά για την ιστορία της πόλης των Φαρσάλων, τονίζει ότι: ” οι  πολίτες της περιοχής των Φαρσάλων , θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός , αφιερωμένο στις χρυσές εποχές της Ελληνικής μουσικής . Ο Δήμος Φαρσάλων και όλοι οι συντελεστές της σπάνιας αυτής εκδήλωσης, έχουν ως σκοπό:1. να προσφέρουν μια -μοναδική και εξαιρετικής ποιότητας- πολιτιστική εκδήλωση, προς τους πολίτες, υψηλών προδιαγραφών , που σπάνια συναντά κανείς, 2. να αναδείξουν το έργο της Μπάντας ,που τόσα χρόνια παράγει πολιτισμό και διαφημίζει τη χώρα σε όλο τον κόσμο, 3. Να αναδείξουν  την κοινωνική αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και 4. να στηρίξουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας στην περιοχή των Φαρσάλων” .

Σημαντικό το καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο της Μπάντας ΓΕΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί σημαντικότατο  έργο ,σε ότι αφορά τον τομέα του Πολιτισμού ,αλλά και πραγματοποιεί, καλά προετοιμασμένες και στοχευμένες , δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης , με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας, σε όλη την Ελλάδα.

Τέτοιες δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης , που έχουν γίνει θεσμός για τη Μπάντα του ΓΕΝ , διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με  το παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, οι οποίες είναι εξαιρετικές ,πολύ υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου ,προξενούν θετικότατες εντυπώσεις και έχουν  τεράστια απήχηση στους χιλιάδες θεατές που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αυτές, αναδεικνύοντας τη Μπάντα ΓΕΝ , ως την καλύτερη Μπάντα στη γηραιά ήπειρο ,ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πλωτάρχη (ΠΝ) κ. Γεώργιου Τσιλιμπάρη, παράγοντας σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο.

Σημειώνεται ότι , η  συναυλία της Μπάντας ΓΕΝ ,πέρα από τα Φάρσαλα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/6/2019 στο Θερινό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη” χωρητικότητας 2000 θεατών  και την Πέμπτη 13/6/2019 στο Θερινό Θέατρο Τρικάλων (χωρητικότητας 1200 θέσεων) , με σκοπό και εκεί τη στήριξη ευπαθών ομάδων, με την οργανωτική ευθύνη του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και σε  συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς.

Συνοπτικό ιστορικό της Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού

Το πρώτο μουσικό τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού συγκροτήθηκε το 1879. Από την σύστασή της, η Μουσική του Π.Ν. επιβαίνουσα πολεμικού πλοίου, με ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία της επί του ένδοξου θωρηκτού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του για την απελευθέρωση των υπόδουλων νησιών του Αιγαίου και την προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Μουσικής κατέχει και η συμμετοχή της στις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθηκαν στην Αθήνα το 1896 και το 2004. Σήμερα, η Μουσική του Π.Ν. με έδρα της το Ναυτικό Οχυρό Βοτανικού, με την συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Η Μουσική του Π.Ν. συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των Πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.