Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Μ. Δευτέρα αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυλήσει ο καιρός την Μεγάλη Δευτέρα και με τοπικές βροχές από το απόγευμα ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν προοδευτικά τα 7 μπ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Αφρικής προς την περιοχή μας.

Τις επόμενες μέρες της Μ. Εβδομάδας ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Μ. ΤΡΙΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε άνοδο στα νότια.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 6 με μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή άνοδο.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Μετά το απόγευμα σταδιακά από τα
δυτικά γενικά αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή άνοδο.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: news247.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!