Σε εκδήλωση για τα τοπικά προϊόντα ο Α.Σ. ο Ενιπέας

Προσκεκλημένος στην Αθήνα ήταν τη Τετάρτη 17/4 ο αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων ο Ενιπέας στην προβολή του αγροτικού ντοκιμαντέρ της Μαριάννας οικονόμου «όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» οι προβολές του ντοκιμαντέρ συνοδεύονται από εκδηλώσεις και συζητήσεις με καλεσμένους, γύρω από θέματα που θίγει το ντοκιμαντέρ όπως η παραγωγή τοπικών ελληνικών προϊόντων, η ελληνική γαστρονομία, η βιωσιμότητα, η διάσωση και διάδοση παλαιών ποικιλιών και σπόρων αλλά και η αναγέννηση των αγροτικών κοινοτήτων

Επίσης ο στόχος είναι μετά το τέλος των προβολών να ακολουθεί συζήτηση με το κοινό παρουσία της σκηνοθέτριας αλλά και καλεσμένων ειδικών στα παραπάνω θέματα.

Στη συγκεκριμένη προβολή οι καλεσμένοι ήταν ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης καθηγητής του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Νίκος Γούσιος αγρότης και αντιπρόεδρος του Α.Σ Ενιπέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγροτικός συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων Ενιπέας συμμετέχει στο πρόγραμμα Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το οποίο υλοποιείται από το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών με αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ”