Με «λυτρωτή» Ζιώγα, «διπλάρα» στον Τύρναβο για τον Αχιλλέα Φαρσάλων!!!

Σε έναν πραγματικό «τελικό» με «φόντο» την απευθείας παραμονή στην Α ΕΠΣΛ κατηγορία ο Αχιλλέας Φαρσάλων πέτυχε σπουδαίο «διπλό» με σκορ 0 – 1 στην έδρα του Τυρνάβου για την 27η αγωνιστική της Α ΕΠΣΛ κατηγορίας.

Έτσι οι Φαρσαλινοί έφτασαν τους 33 βαθμούς, βρίσκονται στην 10η θέση και έστειλαν τον Τύρναβο στην επικίνδυνη ζώνη με 30 βαθμούς παίρνοντας τεράστια «ανάσα», βαθμών και ψυχολογίας, τρεις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση ήταν γεμάτη άγχος και για τις δυο ομάδες με το διακύβευμα της να είναι άκρως σημαντικό.

Η νευρικότητα στις τελικές προσπάθειες των παικτών του Αχιλλέα ήταν εμφανής στην αρχή του αγώνα όταν οι παίκτες του Αρίστου Παπαγεωργίου είχαν τον έλεγχο όμως στην τελική προσπάθεια δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Ο Τύρναβος πήρε για λίγο τον έλεγχο της αναμέτρησης από το 20′ έως και το 30′ και απείλησε με κάποια στημένα τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.

Ο Αχιλλέας σκόραρε στο 40′ με τον Ζιώγα με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Κούμρια ο οποίος ήταν εκτεθειμένος έκανε κίνηση προς την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Αχιλλέας είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως κάποιες προσπάθειες των Ζιώγα και Κούμρια έμειναν ημιτελής.

Στο 72′ ο Κούμρια έβγαλε όμορφη σέντρα από τα δεξιά, ο Ζιώγας έπιασε όμορφη κεφαλιά στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Χαλκιά και άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Εν συνεχεία ο Τύρναβος ανέβηκε για να πιέσει όμως ο Αχιλλέας έχοντας πολύ καλά κλεισμένους τους χώρους του δεν δέχθηκε καμία φάση ενώ σε δυο περιπτώσεις με τους Γαγάρα και Γκαραβέλα είχε δυο καλές στιγμές για αντεπίθεση όμως δεν ολοκληρώθηκαν.

Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αχιλλέα Φαρσάλων να φεύγει με τεράστιο «διπλό» και να βρίσκεται πλέον στην 10η θέση με 33 βαθμούς.

Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος Α., Α’ Βοηθός: Ντελέζος Θ., Β’ Βοηθός: Παπαγεωργίου Μ.

Οι Συνθέσεις

Τύρναβος 2005: Χαλκιάς Α., Πάτσης Σ. (73′ Τσέζμα Α.), Κατσαβός Β., Κόκκας Β. (90′ Μπάκος Κ.), Καρράς Λ., Ντουνούδης Γ., Κατσαρός-Βέρρος., Λιάκος Α., Νταναβάρας Δ., Μπάκος Ι. (88′ Δασκαλόπουλος ), Κοκομπέλης Α. (80′ Ιωαννίδης Σ.).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Αρίστος Παπαγεωργίου): Κουτσογιαννούλης Ρ., Τσουλης Α., Κατσανάκης Κ., Τλούπας Χ., Ζησόπουλος Α., Κομισόπουλος Γ., Ζιώγας Δ. (89′ Καναβός Α.), Ταστεμερίδης Φ., Κούμρια Σ. (90’ Σαμαράς Α.), Γιαννολόπουλος Δ. (86′ Γκαραβέλας Ν.), Παπακωνσταντίνου Σ. (λ.τ. 55′ Γαγαράς Ν.).