Στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Με μία επιτυχή παρουσίαση που απέσπασε για άλλη μία φορά τα θετικά σχόλια των διοργανωτών, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12/4, η συμμετοχή του Τομέα Πληροφορικής του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων, στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 16 πόλεις.

Αντιπροσωπία μαθητών της Β’ και Γ’ τάξης, παρουσίασαν μία κάμερα ασφαλείας, με χρήση του μικροϋπολογιστή Raspberry Pi, η οποία με την ανίχνευση κίνησης (χρησιμοποιήθηκε ο αισθητήρας ανίχνευσης κίνησης HC-SR501), πραγματοποιεί λήψη video διάρκειας 10 δευτερολέπτων, και στην συνέχεια αποστέλλει την καταγραφή, στο email του ιδιοκτήτη. Ο προγραμματισμός της συσκευής έγινε σε γλώσσα προγραμματισμού Python και αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου από τους μαθητές, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών πληροφορικής Ζυγούρα Μαρίας και Αρβάλη Κωνσταντίνου.

Ο Τομέας Πληροφορικής του σχολείου, συμμετέχει για 6η συνεχόμενη χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, παρουσιάζοντας κάθε φορά, καινοτόμα έργα που ξεφεύγουν από το στενό πλαίσιο των μαθημάτων.

Ραντεβού στον 10ο διαγωνισμό με νέες ιδέες και κατασκευές !!!