Μακρόν: Η Παναγία των Παρισίων θα ανοικοδομηθεί σε πέντε χρόνια

Συγκλονισμένη παραμένει η παγκόσμια κοινή γνώμη από την τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίωναπό τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα.

Σε χθεσινό του διάγγελμα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι «η Παναγία των Παρισίων θα ανοικοδομηθεί σε διάστημα πέντε ετών», δεσμευόμενος ότι ο καθεδρικός ναός «θα γίνει πιο ωραίoς από ό,τι ήταν».

«Αυτό που είδαμε είναι την ικανότητά μας να κινητοποιηθούμε, να ενωθούμε για να νικήσουμε. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας, έχουμε χτίσει πόλεις, λιμάνια, εκκλησίες. Πολλές κάηκαν, καταστράφηκαν. Κάθε φορά, τις ξαναχτίζουμε. Η πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων μάς θυμίζει ότι η ιστορία μας δεν σταματά ποτέ», επισήμανε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ υπογράμμισε ότι «θα βοηθήσουμε όλοι στην αποκατάσταση του ναού».

«Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την καταστροφή σε μια ευκαιρία να ενωθούμε, έχοντας βαθιά επηρεαστεί από αυτό που ήμασταν στο τι πρέπει να είμαστε και να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε. Εναπόκειται σε εμάς να βρούμε το νήμα του εθνικού μας σχεδίου», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Η καταστροφή του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και το κάλεσμα Μακρόν σε επιχειρηματίες του κόσμου, προκάλεσε τεράστια κινητοποίηση, με κολοσσούς τόσο από τη Γαλλία, όσο και από άλλες χώρες, να σπεύδουν να καταθέτουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Πηγή: ant1news.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!