Εκδήλωση της Ιεραποστολής Φαρσάλων – Παρουσίαση βιβλίου “Η Διέξοδος”

Η Ιεραποστολή  “Παναγία η Ελεούσα” παρουσίασε το βιβλίο του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα “Η Διέξοδος” (από το πέλαγος των αμαρτιών μου), στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, παρουσία πλήθους κόσμου.

Προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλλα Τσαλούκη, η οποία καλωσόρισε τον πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα που είναι εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου του Βόλου και πρόεδρος του συλλόγου Εσταυρωμένος που προστατεύει και ενισχύει τους φυλακισμένους αποφυλακισμένους άστεγους άνεργους, φτωχούς πρόσφυγες και διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες στην περιοχή του Νομού Μαγνησίας. Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του.

Μετά  χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ Άρης Καραχάλιος.

Κατόπιν η κυρία Κεράσια Παπαγεωργίου – Γκαβανούβη συνεργάτης του πατρός Θεοδώρου, παρουσίασε το περιεχόμενο του βιβλίου που αναφέρεται στην αξία του Ιερού μυστηρίου της εξομολόγησης.

Η ομιλήτρια τόνισε ότι το βιβλίο βασίζεται στην εμπειρία του συγγραφέα εδώ και 40 χρόνια. Είναι χρήσιμο και για τους πιστούς ώστε να εξομολογούνται σωστά και για τους εξομολόγους.

Πέρα από τα βιώματα και τις συμβουλές του συγγραφέα, παρατίθενται και εμπειρίες από άλλους ιερείς, μοναχούς και πιστούς.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ύμνοι επίκαιροι της Μεγάλης Σαρακοστής από μέλη του παραρτήματος βυζαντινής μουσικής Φαρσάλων “Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός”.

Στο τέλος ο πατήρ Θεόδωρος πήρε το λόγο και αρχικά ευχαρίστησε την πρόεδρο του συλλόγου για την πρόσκληση και τη συμπαράσταση, τα μέλη του συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής και όλους τους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: Με την συγγραφή βιβλίων προσπαθεί να βοηθήσει τους πιστούς ν’αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής. Πρέπει οι ιερείς να πλησιάσουν τους πιστούς, να θυσιάσουν τον προσωπικό τους χρόνο. Στο τελευταίο βιβλίο παρουσιάζει με απλό βιωματικό τρόπο την αξία της εξομολόγησης. Οι συγγενείς δεν πρέπει να πιέζουν τους δικούς τους για εξομολόγηση, ενώ ο ιερέας διακονώντας αυτό το μυστήριο, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες κούραση και οδύνη καθοδηγώντας τους πιστούς με σεβασμό και αγάπη.

Οι πιστοί δεν πρέπει να ν’ αμφισβητούν το μυστήριο, που προτάθηκε από τον ίδιο τον Χριστό, που περιμένει με υπομονή και ευγένεια τη μετάνοια όλων μας και μας δίνει πάντα ευκαιρίες για αυτό. Η πιστοί με το μυστήριο της εξομολόγησης μειώνουν σταδιακά τα πάθη τους και τους κακούς λογισμούς που τους οδηγούν στην αμαρτία”.

Τέλος ο πατήρ Θεόδωρος ανέφερε αρκετές εμπειρίες από την εξομολόγηση πιστών που συγκίνησαν το κοινό και τον προβλημάτισαν. Στην εκδήλωση επίσημοι και πλήθος κόσμου.