Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο πεζοπόρο στα Ιωάννινα

Διπλή τραγωδία γράφτηκε σήμερα για τους λάτρεις του βουνού και της φύσης, αφού το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός και μετά από πολύωρη επιχείρηση,  ο πεζοπόρος που αγνοείτο από το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Μονής Στομίου στην Κόνιτσα. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός ένας αναρριχητής  στο Λεωνίδιο.

Ο 39χρονος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των ερευνών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και εθελοντές. Η σορός του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε σε βάθος εφτακοσίων μέτρων περίπου και σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πτώσης που είχαν υποδείξει οι φίλοι του.

Η επιχείρηση για την ανάσυρση έγινε με πολύ μεγάλη δυσκολία τόσο λόγω της γεωμορφολογίας όσο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ο αστυνομικός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε πάει το Σάββατο για πεζοπορία με τους φίλους του, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του.

Σε ένα σημείο εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο, που ακόμη είναι καλυμμένο από χιόνι ο νεαρός αστυνομικός γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει σε απότομη χαράδρα. Οι φίλοι του ενημέρωσαν αμέσως την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική.

Η επιχείρηση εντοπισμού του ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη. Άνδρες της ΕΜΑΚ δεμένοι με σκοινιά προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου έχει υποδείξει η παρέα του χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε, υπέστη όμως βλάβη και επέστρεψε στην βάση του. Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη αποκαταστάθηκε και επιχείρησε για δεύτερη φορά να πετάξει όμως και πάλι δεν στάθηκε δυνατό να προσεγγίσει τον προορισμό του λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο εκλιπών υπηρετούσε στο ΑΤ Πρέβεζας.

Πηγή: ant1news.gr