Καιρός: συννεφιασμένη και βροχερή η Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται για την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, στα νότια θα φυσούν δυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ λίγα χιονιά αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι την νύχτα στο Ιόνιο σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Για την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 20 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και πιθανώς στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι, με την ίδια ένταση. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Την νύχτα τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, θα φυσούν βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.