Με στεφάνια από την Ελλάδα η στέψη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη σε συνεργασία με την ελληνοαμερικανική οργάνωση Alpha Omega, διοργάνωσε στις 11 Απριλίου Τελετή Απονομής Στεφάνων για τους νικητές του Μαραθώνιου της Βοστώνης. Η τελετή έλαβε χώρα στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης παρουσία του Δημάρχου Βοστώνης Martin Walsh, των εκπροσώπων του προξενικού σώματος, εκλεγμένων πολιτειακών γερουσιαστών και βουλευτών και του πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιχάλη Δουκάκη.

O Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, παρουσίασε στην Αθλητική Ομοσπονδία της Βοστώνης, στεφάνια από κλαδιά ελιάς τα οποία θα στέψουν τους τέσσερις πρώτους νικητές του Μαραθώνιου της Βοστώνης. Από το 1984, το Προξενείο σε συνεργασία με την οργάνωση Alpha Omega δωρίζει στεφάνια από αληθινά κλαδιά ελιάς που προέρχονται από την Πόλη του Μαραθώνα και κατόπιν επιχρυσώνονται, για να στέψουν τους νικητές του αγώνα, μεταλαμπαδεύοντας την παράδοση της Κλασικής Ελλάδας στη Βοστώνη, που είναι γνωστή και ως “η Αθήνα της Αμερικής”.

“Αυτά τα στεφάνια συνδέουν τη Βοστώνη με την Ελλάδα και το Μαραθώνιο της Βοστώνης με τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα” δήλωσε ο κ. Ευθυμίου.

Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία του Μαραθώνιου της Βοστώνης

Στην Τελετή των Στεφανιών βραβεύτηκαν, επίσης, 12 μαθητές που επιλέχθηκαν μεταξύ 1.000 μαθητών από το Ashland Middle School, το Hopkinton Middle School, την Boston Latin Academy, και το O’Bryant School of Science & Math που είναι σχολεία περιοχών μέσα από τις οποίες διέρχεται ο μαραθώνιος της Βοστώνης. Οι μαθητές είναι οι νικητές διαγωνισμού έκθεσης για την ιστορική σημασία της Μάχης του Μαραθώνα και τη συμβολή της στη διαφύλαξη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και της ελευθερίας των αρχαίων ελληνικών πόλεων.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της “Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας του Μαραθώνιου της Βοστώνης” μιας συνεργασίας εθελοντικών οργανώσεων, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων (Alpha Omega Council, 26.2 Foundation, Examined Life, BU Philhellenes κ.α.), που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη. Η Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία του Μαραθωνίου της Βοστώνης προωθεί την κλασική εκπαίδευση και την καλλιέργεια δημοκρατικής αγωγής μέσα από ομιλίες ακαδημαϊκών σε σχολεία, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών στο Κυβερνείο και στη Γερουσία της Μασαχουσέτης και επισκέψεις μαθητών στην ελληνική πτέρυγα του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης.

Πηγή: ant1news.gr