Ο καιρός της Πέμπτης

Στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται για την Πέμπτη, τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Βαθμιαία αναμένεται επικράτηση νότιων ανέμων από τα δυτικά, τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Στην Αττική αναμένεται καιρός αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν όμβροι, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, και από το μεσημέρι νοτιάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκηαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βορειοδυτικά. Θα φυσούν άνεμοι αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδεςαναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 22 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.