Ο Γιώργος Τασιόπουλος για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων

Με επιστολή του ο κ. Γιώργος Τασιόπουλος, σχολιάζει την σημερινή δημοσίευση για υποβολή της πρόταση στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, από τον Δήμο Φαρσάλων,που αφορά στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης αθλητικών χώρων, για την υλοποίηση του έργου: «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων», συνολικού προϋπολογισμού 940.000€, όπου προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Τασιόπουλος: Ο Φιλόδημος ως ψηφοθήρας!

“Διάβασα σήμερα, την σε σωστή κατεύθυνση υποβολή πρότασης του Δήμου Φαρσάλων για ένταξη στο Φιλόδημο, που αφορά στην αναβάθμιση του σταδίου και τη μετατροπή του σε αθλητικό κέντρο.

Ως απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και ως άνθρωπος που υπηρέτησα τον αθλητισμό κάνοντας πρωταθλητισμό στα 110μ με εμπόδια και κατόπιν παίζοντας ποδόσφαιρο σε εθνικές κατηγορίες, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε αθλητικά θέματα που άπτονται του κοινωνικού συνόλου!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν:
Θα πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι του Δήμου ότι δε νοείται αθλητικό κέντρο χωρίς κολυμβητήριο! Είναι θεμελιώδες και αυτονόητο για όσους γνωρίζουν από αθλητικό marketing!

Άρα λοιπόν είναι άστοχη η χρήση του όρου “αθλητικό κέντρο”.
Μιλάμε λοιπόν για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, γήπεδα τέννις και στίβο με τάπητα.
Μιλάμε γι αυτά όταν σε γειτονικές πόλεις τα γήπεδα τέννις αφ ενός υπάρχουν χρόνια τώρα και είναι πολλά και στην Ελασσόνα εδώ και δύο χρόνια παραδόθηκε ο στίβος με ελαστικό τάπητα που κατασκευάστηκε από ιδίους πόρους!
Όταν λοιπόν εμείς περιμένουμε τον κάθε Φιλόδημο να μας εντάξει, οι άλλοι έχουν ήδη κατασκευάσει και παραδώσει προ πολλού!
Μιλάμε γι αυτά, όταν η Ελάσσονα έχει εδώ και χρόνια πισίνα και ο Τύρναβος ετοιμάζεται να λειτουργήσει και δεύτερο κολυμβητήριο!
Ερωτώ τους αρμόδιους και θα ήθελα μια απάντηση επ αυτού: Πόσο δύσκολο ήταν να γίνει ένα μικρό ανοιχτό κολυμβητήριο, το οποίο πέραν της αθλητικής κολύμβησης θα είχε ώρες κοινού και θα αποτελούσε διέξοδο για τους δημότες τους καλοκαιρινούς μήνες, στα πρότυπα της δημοτικής πισίνας στη Νεάπολη της Λάρισας?
Μια δημοτική πισίνα που φέρνει έσοδα στο Δήμο και θέσεις εργασίας!
Πόσο δύσκολο θα ήταν να γίνουν δύο γηπεδάκια beach volley(μόνο άμμο χρειάζεται και φιλέ) , στα οποία θα μπορούσαν να διοργανωθούν και τουρνουά το καλοκαίρι με συμμετοχές από παντού?
Πόσο δύσκολο είναι να γίνει ένας στίβος με τάπητα έστω 200μ από ιδίους πόρους αντί να περιμένουμε τον κάθε Φιλόδημο?
Και τέλος πόσο δύσκολο είναι και πότε θα βάλουμε μυαλό για να μη λειτουργούμε ψηφοθηρικά με λογικές Μαυρογυαλούρων με μεγαλόσχημες εξαγγελίες παραμονές των εκλογών?
Αγαπητοί μου φίλοι, τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν υπάρχει όραμα και δημιουργικές ιδέες!
Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν ξεφύγουμε από τη λογική του” διαχειρίζομαι το σήμερα” και περάσουμε στη λογική του χτίζω το αύριο”.
Και τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν ο μόνιμος παρονομαστής της δραστηριότητάς μας είναι η αγάπη για τον τόπο μας!”

Τασιόπουλος Γιώργος