Καιρός: μπόρες και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Που αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Μικρή εξασθένηση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Τετάρτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Προβλέπεται και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Θεσσαλίας πιθανώς με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 19 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Σε αυτές τις περιοχές, αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από αργά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι, στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με
5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, στα κεντρικά και νότια.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!