Το 5ο Νηπιαγωγείο & 2ο Γυμνάσιο στο project Erasmus+ “Lifeboats full of hopes”

Από 1η ως 5η Απριλίου αποδεχτήκαμε στα σχολεία και την πόλη μας αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών από 5 Ευρωπαϊκά σχολεία (Εσθονία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Κύπρο) στο πλαίσιο του project “Lifeboats full of hopes” του προγράμματος Erasmus+.

Οι εργασίες του προγράμματός μας πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων καθώς και στην αίθουσα του 5ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων που είναι και το συντονιστικό σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έγιναν δεκτοί και από το Δήμαρχο Φαρσάλων στον χώρο του Δημαρχείου όπου και τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκτός της πόλης των Φαρσάλων όπως στα Μετέωρα και στο Δίον καθώς και δράση στη Δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές συνάντησαν πρόσφυγες, μίλησαν μαζί τους ,αφουγκράστηκαν τα προβλήματά τους και όλοι μαζί ένωσαν τις φωνές τους για να ακουστούν σε όλη την Ευρώπη και να ευαισθητοποιήσουν πολίτες και πολιτείες ως « Κύκνειο Άσμα» του προγράμματος.

Το κλείσιμο του project “ Lifeboats full of hopes” έλαβε χώρα στην πόλη των Φαρσάλων όπου συγκέρασε με ένα δυναμικό τρόπο τους παιδαγωγικούς στόχους και επικύρωσε νοερά συμφωνίες αληθινής φιλίας.

Επίσης απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Φαρσάλων και στην πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε των Φαρσάλων

Αξιότιμο μέλος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρε  ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ κ. Παναγιωτοπούλου Κική

Η Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων κ. Θανοπούλου Χρυσούλα και η Νηπιαγωγός κ. Νάσιου Ευτυχία Συντονίστριες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus+ “Lifeboats full of hopes” και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων κ. Ντούρας Κωνσταντίνος και κ. Φώλια Πολυξένη εταίροι του ιδίου Προγράμματος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, για την έμπρακτη στήριξη που γενναιόδωρα μας προσφέρατε, καθώς και για την αποφασιστική σας συμβολή στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης  (Θέατρο Φόρουμ) εκπαιδευτικών και μαθητών των χωρών-εταίρων του project μας (Εσθονία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία , Κύπρος) , παραχωρώντας την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων και προσφέροντας γεύμα την πρώτη μέρα επίσκεψής τους στην πόλη μας.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης στην αξιόλογη και αξιέπαινη προσφορά σας. Προσβλέπουμε στην εθελοντική σας αρωγή μελλοντικά.

Με εκτίμηση

Θανοπούλου Χρυσούλα

Νάσιου Ευτυχία

Ντούρας Κωνσταντίνος

Φώλια Πολυξένη

Οι συντονίστριες εκπαιδευτικοί του προγράμματος