Κέλλας: Πληρώστε επιτέλους τις “ξεχασμένες” εξισωτικές του 2013, 2014

Να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι, που είτε έμειναν εντελώς εκτός πληρωμών, είτε έλαβαν μικρότερα από τα ποσά που τους αναλογούσαν,  τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τα έτη 2013 και 2014, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, σε σχετική ερώτηση, επισημαίνει πως “τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου είναι ήδη οξυμένα, με δυσβάσταχτους φόρους, παράλογες εισφορές, χαμηλές τιμές στα παραγόμενα προϊόντα, ελλιπείς ελέγχους και ελληνοποιήσεις”, υπενθυμίζοντας πως “η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί  επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος από το 2015”.

Αναλυτικά η ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή:

Χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα αναμένουν την πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2013 και για το 2014. Πρόκειται για κτηνοτρόφους, που είτε έμειναν εντελώς εκτός πληρωμών, είτε έλαβαν μικρότερα από τα ποσά που τους αναλογούσαν.

Επειδή τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου είναι ήδη οξυμένα, με δυσβάσταχτους φόρους, παράλογες εισφορές, χαμηλές τιμές στα παραγόμενα προϊόντα, ελλιπείς ελέγχους, ελληνοποιήσεις.

Επειδή υπάρχουν υποσχέσεις από το 2015, για πληρωμή των εν λόγω εξισωτικών.