Ανατρεπτικό τρίποντο “χρυσάφι” και τώρα “τελικός” για τις Χαλκιάδες!!!

Ο Μέγας Αλέξανδρος Χαλκιάδων “πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα” την Αναγέννηση Ζαππείου (σ.σ. στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι ροσονέρι ηττήθηκαν με ανατροπή) καθώς έδειξε σπουδαίο χαρακτήρα, ανέτρεψε το 0 – 1 του πρώτου μέρους σε 2 – 1 στο 90 + 3′ και με “χρυσό σκόρερ” τον Νεμπεγλέρα, παρέμεινε σε απόσταση «αναπνοής» από την Αναγέννηση Φαρσάλων και την προνομιούχο τετράδα και πλέον η αναμέτρηση κόντρα στην Αναγέννηση Φαρσάλων στο Στάδιο των Φαρσάλων το ερχόμενο Σάββατο 13/4 αναμένεται πολύ κρίσιμη για την μάχη της 4αδας.

Οι Χαλκιάδες με αυτό το τρίποντο έφτασαν τους 36 βαθμούς, ξέφυγαν με 6 βαθμούς από την Αναγέννηση Ζαππείου και παρέμειναν σε απόσταση βαθμού από την Αναγέννηση Φαρσάλων και την προνομιούχο τετράδα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις Χαλκιάδες να χάνουν μια καλή στιγμή στο 5′ όταν το σουτ του Πέτσα έδιωξε εντυπωσιακά ο Γκατζανάς.

Οι φιλοξενούμενοι στην μοναδική ευκαιρία τους κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά πέρασε πάνω από τον Χαρισούλη και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Χαλκιάδες δεν πανικοβλήθηκαν από το τέρμα που δέχθηκαν, πίεσαν ορθολογικά και με όμορφο ποδόσφαιρο προσπάθησαν να αναπτυχθούν, φθάνοντας στην “πηγή” με τον Γκατζανά όμως να έχει στήσει “τείχος”.

Αρχικά στο 25′ ο Γκουνάρας είδε τον τερματοφύλακα του Ζαππείου να τον σταματά σε τετ α τετ ενώ και ο Ζαχόπουλος νίκηθηκε σε πανομοιότυπη φάση.

Στο 30′ μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αντωνιάδη πέρασε λίγο άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τασιόπουλου λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος οι Χαλκιάδες μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά, έκλεισαν το Ζάππειο στα καρέ του και με σωστή κυκλοφορία προσπάθησαν να βρουν τους κενούς χώρους.

Αρχικά στο 52′ ο Αντωνιάδης είδε το φάουλ που εκτέλεσε να περνάει άουτ, ενώ λίγο αργότερα το πλασέ του Τασιόπουλου μετά από σέντρα του Βαρσάμη είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 70′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Πέτσα λίγο πριν πλασάρει.

Ο Αντωνιάδης εκτέλεσε στην αριστερή γωνία του Γκατζανά, ο οποίος όμως έδιωξε με τα πόδια, ο Βαρσάμης πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ εξ επαφής έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Τα τελευταία είκοσι λεπτά ήταν φινάλε “ακατάλληλο για καρδιακούς”, καθώς οι γηπεδούχοι “σφυροκοπούσαν” το Ζάππειο με τον Γκατζανά να κρατάει όρθια την ομάδα του, όταν αρχικά στο 75′  ο Τασιόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον έμπειρο τερματοφύλακα να τον σταματάει, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έβαλε στοπ και στο σουτ του Νεμπεγλέρα.

Στο 89′ ο Αντωνιάδης δοκίμασε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι Χαλκιάδες συνέχισαν να “παλεύουν” μέχρι το τελευταίο λεπτό και δικαιώθηκαν με “buzzer beater”, όταν στο 93′ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αντωνιάδη, και πρώτη κεφαλιά πάσα του Κουτσόπουλου,η μπάλα κατέληξε στον Νεμπεγλέρα, αυτός με πλάτη στην εστία δοκίμασε το γυριστό σουτ και κρέμασε τον Γκατζανά, πέτυχε το 2 – 1 και έδωσε το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του μέσα σε ντελίριο.

Η Σύνθεση

Μέγας Αλέξανδρος Χαλκιάδων (Βασίλης Τσιανάκας): Χαρισούλης, Βαρσάμης, Κυριάκου (75′ Κουτσόπουλος), Ζαχόπουλος, Αντωνιάδης, Νεμπεγλέρας, Γκουνάρας Στ. (88′ Γκουνάρας Χρ.), Τσιανάκας, Νασιούλας, Πέτσας (90 + 2′ Αναγνώστου), Τασιόπουλος Αγγ. (90 + 4′ Σκέγια)