Τίμησαν τον αγωνιστή του αγροτικού κινήματος Ευαγ. Κομισόπουλο

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακούς, διοργάνωσαν, την Κυριακή το πρωί εκδήλωση στην Βαμβακού Φαρσάλων και τίμησαν τον αγωνιστή του Αγροτικού Κινήματος Ευάγγελο Κομισόπουλο, του οποίου η προτομή βρίσκεται στην πλατεία του χωρίου από το 1984, αφιερωμένη στην μνήμη του.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ.Άρης Καραχάλιος στην ομιλία του ανέφερε ότι ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Δερλός, είχε την ιδέα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για έναν μεγάλο και σπουδαίο αγωνιστή, του αγροτικού κινήματος, εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά από κοινού ο Δήμος Φαρσάλων και ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακούς. Στην συνέχεια έκανε λόγο για έναν από τους  πρωτοπόρους νέους του στησίματος της νέας Ελλάδας, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος και στην εξάλειψη τον τσιφλικιών από τους ολίγους και την απόδοσή τους, στους καλλιεργητές κολίγους. Αναφέρθηκε στη σύντομη δράση του καθώς έχασε τη ζωή του μόλις στα 24 έτη. Επίσης, κατά την ομιλία του, τόνισε τη σημασία να μνημονεύονται οι πράξεις, εν ζωή και όχι μετά θάνατον, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την τοπική ιστορία.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο συγγενής του Ευάγγελου Κομισόπουλου κ. Θανάσης Κομισόπουλος, εκ μέρους της οικογένειας, δίνοντας τα εύσημα στο Δήμο Φαρσάλων και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στο σύλλογο γυναικών Βαμβακούς, για τη λιτή εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε στη ζωή του νεαρού αγωνιστή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι τσιφλικάδες ανησύχησαν με την πλούσια δράση του, φυλακίζοντας τον, για να ανακόψουν τον αγώνα του, να δει τους κολίγους απελευθερωμένους, στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους και στα χωράφια τους, που όλα αυτά τα χρόνια δούλευαν σκληρά και οι τσιφλικάδες εσόδευαν.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του αγροτικού αγωνιστή του Αγροτικού Κινήματος Ευάγγελου Κομισόπουλου, από τον Δήμαρχο κ. Άρη Καραχάλιο, η πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Βαμβακούς κ. Μ. Φλώρου, τον πρόεδρο Τ.Κ. Βαμβακούς κ. Κων/νος Ξυνογαλάς, και εκπρόσωπος της οικογένειας Κομισόπουλου, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η αντιπρόεδρος του συλλόγου γυναικών Βαμβακούς κ. Ηλιάνα Φαφουτοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, η αντιδήμαρχος κ. Κων/να Μπένου, ο πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Χρ. Παπαγεωργίου, Νικ.Γκατζόγιας, Γ. Αρσενόπουλος, ο πρόεδρος της τκ Βαμβακούς κ.Κων/νος Ξυνογαλάς, ο υποψήφιος δήμαρχος  Φαρσάλων κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Βαμβακούς κ. Μαίρη Φλώρου και αρκετοί κάτοικοι.