Κόκκαλης: Εξετάζουμε τους τρόπους λειτουργίας αεροδρομίου για cargo πτήσεις στη Λάρισα

Την εξυπηρέτηση cargo πτήσεων με τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγα Μάχης εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε το Σάββατο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων με θέμα «η ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον εθνικής ασφάλειας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κόκκαλης «η εξυπηρέτηση τουλάχιστον σε πρώτη φάση εμπορικών (cargo) πτήσεων, δεν αποτελεί απλά ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας όχι μόνον στη Λάρισα, αλλά στη δυτική Θεσσαλία, μέχρι και τη γειτονική Πιερία. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την ανάπτυξη.

Κατά καιρούς έχουν γίνει κάποιες σποραδικές ενέργειες για την προώθηση του ζητήματος χωρίς αποτέλεσμα. Εμείς πιστεύουμε πως στην παρούσα οικονομική συγκυρία και υπό το τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το διεθνοποιημένο εμπορικό περιβάλλον, η δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης της Λάρισας και της Θεσσαλίας με το εξωτερικό, αποτελεί ζωτικής σημασίας προϋπόθεση προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είμαστε σε συζητήσεις πρωτίστως με την τοπική κοινωνία, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και με τα συναρμόδια υπουργεία. Ευελπιστώ πως μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας της κυβέρνησης, να έχουμε θετικές εξελίξεις.

Σε συνδυασμό δε, με τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου του ΟΣΕ λίγο έξω από τη Λάρισα, κατανοεί κανείς τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και τους νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες που ανοίγονται».