Ήττα στο φινάλε του ντέρμπι και τρίτη θέση για την Αμπελιά…

Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του ο Ολυμπιακός Αμπελιάς κατάφερε να επανέλθει από το 2 – 0 (18′ Μπαρούτας, 45′ Μπαστούνης) του πρώτου μέρους, πέτυχε την ισοφάριση σε 2 – 2 με τους Περήφανο στο 50′ και Κώστα Κολοβό στο 83′ να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσια, όμως ο Λιλολάρι στο 90+3 έδωσε το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Αβέρωφ.

Έτσι ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ έφτασε τους 50 βαθμούς, παρέμεινε στην 1η θέση και ο Ολυμπιακός Αμπελιάς ο οποίος παρέμεινε στους 45 βαθμούς υποχώρησε στην τρίτη θέση καθώς το Μαυροβούνι νίκησε σχετικά εύκολα το υποβιβασμένο Μεσοχώρι με 2-0 εκτός έδρας και έφτασε έτσι τους 47 βαθμούς.

Η ομάδα του Αβέρωφ έστειλε “προειδοποιητική βολή” στο 9′ όταν ο Κουσιάς σκόραρε όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως ο Μπαρούτας με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 23΄ο Φαρμακάς έχασε την πρώτη καλή στιγμή για την Αμπελιά.

Στις καθυστερήσεις του Α’ μέρους ο Μπαστούνης πέτυχε το 2 – 0 όταν αρχικά έκανε φανταστική κούρσα από το κέντρο του γηπέδου διέσχισε όλη την αριστερή πτέρυγα και με υποδειγματικό σουτ νίκησε τον Γεωργούλα και πέτυχε το 2 – 0.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Αμπελιάς έδειξε να “πατάει” καλύτερα και με τον Περήφανο στο 50΄με πλασέ μείωσε σε 2-1, βάζοντας φωτιά στην αναμέτρηση.

Ενώ ένα τέταρτο αργότερα και μετά από του Γεωργούλα ο Σουλτούκης βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ του Αβέρωφ όμως δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του.

Στο 80΄ο Ελευθερόγλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα.

Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε άμεσα καθώς στο 83΄ο Κολοβός βρήκε δίχτυα και έφερε την αναμέτρηση στα ίσια (2 – 2).

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας είχε απίστευτη ένταση και πάθος για την νίκη και από τις δυο πλευρές.

Εν τέλει στο 90+3′, οι γηπεδούχοι πήραν το σπουδαίο τρίποντο,  τους βαθμούς με λυτρωτή τον Λιλολάρι, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Παρλάντζα.

Στο 94′ ο διαιτητής απέβαλε τον Περήφανο για διαμαρτυρία και οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες.

Οι Συνθέσεις

Αβέρωφ (Κουκουλιάφκας): Μάνος, Πατρίκης,  Μούτσα, Μητσιός, Μπαστούνης, Κοτρώτσιος Χ. (46΄λ.τ Παρλάντζας), Κυριάκος (71΄Ντέκας), Λιλολάρι,  Μπαρούτας (83΄Σγουραλής), Κουσιάς (95΄Δελητζάνης), Ελευθέρογλου.

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Μπρισίμης-Εμμανουήλ): Γεωργούλας, Βέης (46΄Λαζαρίδης), Σελήνης, Κόκκινος (46΄Κολοβός Ν.), Περήφανος, Σαϊτης (56΄λ.τ Κιούσης), Φαρμάκας, Σουλτούκης, Γεωργούλας, Αγγέλης, Σαμαράς-Καμηλαράκης.