Γαλλιού: Εξωφρενική η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να δημεύσει τις περιουσίες της Ελληνικής Μειονότητας

Εξωφρενική η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να δημεύσει τις περιουσίες της Ελληνικής Μειονότητας” σημειώνει σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Γαλλιού.

Αναλυτικά η δήλωση: “Μετά τα όσα ανείπωτα δεινά υπέστη η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας από τον μακρύ χειμώνα της διακυβέρνησης του Εμβερ Χότζα, η αλβανική κυβέρνηση λαμβάνει μία εξωφρενική απόφαση με την οποία υφαρπάζονται οι περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας.

Η δήμευση των περιουσιακών στοιχείων της ελληνικής μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου και δη των Ελλήνων της Χειμάρρας τους αποξενώνει διά παντός από την πατρογονική τους γη ενώ συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των νόμιμων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να θέσει επιτακτικά το θέμα στην αλβανική πλευρά και να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που της παρέχει το διεθνές δίκαιο ώστε να διασφαλιστούν οι περιουσίες των Ελλήνων της Αλβανίας.

Οι γείτονες θα πρέπει να αντιληφθούν  πως τέτοιου είδους κινήσεις μόνο ζημιά κάνουν στις διμερείς σχέσεις, όπως ζημιά κάνουν και στην ενταξιακή προοπτική τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.”