Κακοκαιρία την Πέμπτη με βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αρχικά στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, και σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 7-9 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6-8 και από το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια της χώρας, όπου τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιασμένος ουρανός και βροχές. Πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων στα νότια. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα 6-7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5 και στον Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκηαναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Το απόγευμα η κακοκαιρία θα υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5-7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο ουρανός θα συννεφιασμένος, ενώ προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές το πρωί. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6-8 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσει συννεφιά. Βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία 6-7 και στα ανατολικά και τα νότια η έντασή τους θα φτάσει τοπικά μέχρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτηπροβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από τα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6, από το μεσημέρι βαθμιαία 6-7 και στα δυτικά μέχρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται βροχές προς το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα Δωδεκάνησα τη νύχτα. Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5-6 και από το μεσημέρι βαθμιαία 7-8 και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Άστατος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή. Στη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα, όμως, θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 6-8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.