Σαπεκοένσε: επέζησε από την αεροπορική τραγωδία και πέθανε παίζοντας ποδόσφαιρο!

Ο Ράφαελ Χένζελ, ένας δημοσιογράφος του ραδιοφώνου ο οποίος επέζησε από τη συντριβή που χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας ποδοσφαίρου Σαπεκοένσε το 2016, πέθανε χθες από καρδιακή προσβολή, όπως δήλωσε η βραζιλιάνικη ομάδα, σε ηλικία 45 ετών.

Η εφημερίδα «Ο’ Globo» ανέφερε ότι ο Χένζελ κατέρρευσε παίζοντας ποδόσφαιρο στα νότια της Σαπέκο και παρόλο που τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο πέθανε σύντομα.

Ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στην περιοχή, ο Χένζελ επέστρεψε στη δουλειά του μετά από ανάκαμψη από το αεροπορικό δυστύχημα.

«Σε όλη τη λαμπρή καριέρα του, ο Ράφαελ είπε την ιστορία της Σαπεκοένσε», ανέφερε η ομάδα στην ιστοσελίδα της. «Ήταν σύμβολο της ανασυγκρότησης του συλλόγου και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Ο Χένζελ ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που επιβίωσαν από τη συντριβή, η οποία σκότωσε 71 από τους 77 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Η ομάδα πήγαινε για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana στη Μεντεγίν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη σε μια πλαγιά. Τρεις παίκτες επέζησαν επίσης από τη συντριβή.

Πηγή: ant1news.gr