Καιρός: Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Γενικά άστατος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές στα βόρεια, βαθμιαία στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στρεφόμενοι τις μεσημβρινές ώρες σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση αναμένονται στην Μακεδονία και την Θράκη, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα, πιθανώς τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία στρεφόμενοι σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια το πρωί μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 28/03/2019

Άστατος παραμένει ο καιρός και την Πέμπτη καθώς θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και βαθμιαία στα νότια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, από το απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πηγή: ant1news.gr