8 τρόποι για να ταξιδεύεις φθηνά

Ετοιμάζεις ταξίδι αλλά έχεις συγκεκριμένο budget; Θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα για να κάνεις πιο πολλά ταξίδια μέσα στο χρόνο; Όπως και να ‘χει, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ταξιδέψεις με χαμηλό budget χωρίς να να χάσεις το παραμικρό από την εμπειρία.

Μάθε να κλείνεις πιο φτηνά αεροπορικά

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Έρευνες έχουν δείξει ότι για πτήσεις εξωτερικού έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις πιο συμφέρουσες τιμές κλείνοντας εισιτήριο 6-8 εβδομάδες πριν από το ταξίδι σου. Φυσικά μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείς να βασιστείς. Ψάξε την πτήση που σου ταιριάζει σε sites που κάνουν αναζήτηση και συγκεντρώνουν μαζί όλες τις τιμές των εισιτηρίων. Καλό είναι να είσαι ευέλικτος στις ημερομηνίες αλλά και τις ώρες πτήσεων, καθώς αυτό θα σου επιτρέψει να γλυτώσεις χρήματα. Αν έχεις για παράδειγμα στη διάθεσή σου ένα τριήμερο, ψάξε για πτήσεις που φεύγουν Πέμπτη βράδυ και όχι Παρασκευή. Αξίζει επίσης να γραφτείς στο newsletter αεροπορικών εταιριών για να ενημερώνεσαι έγκαιρα για προσφορές που πολλοί δεν θα έχουν ακόμη αντιληφθεί.

Tαξίδεψε off season

Αν δεν έχεις στο μυαλό σου κάποιον συγκεκριμένο προορισμό ή έχεις μόνο μία συγκεκριμένη περίοδο που μπορείς να φύγεις, τότε διάλεξε έναν προορισμό που είναι εκτός εποχής. Μήπως το επόμενο ταξίδι σου να γίνει σε προορισμό που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να πας; Ταξιδεύοντας off season, γλιτώνεις τον συνωστισμό, την ταλαιπωρία και φυσικά αρκετά λεφτά.

Ξέχνα τη μεγάλη βαλίτσα

Οι μεγάλες και ασήκωτες βαλίτσες σε δυσκολεύουν πολύ στη μετακίνησή σου και σε βάζουν και μέσα στον προϋπολογισμό. Μην είσαι αρνητικός με την χειραποσκευή. Ναι, μπορείς να ζήσεις με 2 ζευγάρια παπούτσια για 4 μέρες. Κάνε μια λίστα με τα απαραίτητα. Στην πραγματικότητα χρειάζεσαι τα μισά περίπου από αυτά που φαντάζεσαι.

Πού να μείνεις

Προτίμησε να μείνεις λίγο έξω από το κέντρο, σε μια περιοχή που έχει αρκετές συγκοινωνίες. Άλλωστε όλη μέρα έξω θα είσαι, εξερευνώντας την πόλη. Φυσικά, δεν θα παραλείψεις να τσεκάρεις τις κριτικές και τα σχόλια άλλων ταξιδιωτών για το κατάλυμα που σε ενδιαφέρει. Αυτά είναι που δίνουν την πραγματική εικόνα του δωματίου που σκοπεύσεις να μείνεις.

Δώσε προσοχή στο φαγητό

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εύκολο να “εκτροχιαστούν” τα έξοδά μας σε φαγητό όταν ταξιδεύουμε. Κλείσε ξενοδοχείο με πρωινό (το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας), εκμεταλλεύσου την κουζίνα που μπορεί να προσφέρει το δωμάτιό σου, κάνε μια μίνι έρευνα για ποιοτικά και οικονομικά εστιατόρια και ακολούθησε τους ντόπιους στις υπαίθριες αγορές τροφίμων και στα στέκια τους σε λιγότερο γνωστές συνοικίες. Έτσι θα καταφέρεις να να αποφύγεις τις τουριστοπαγίδες και θα βάλεις στην άκρη ένα αξιοσημείωτο ποσό.

Εξερεύνησε την πόλη φτηνά

Είναι σίγουρα πιο οικονομικό να προμηθευτείς μια κάρτα απεριόριστων διαδρομών από το να αγοράζεις μεμονωμένα εισιτήρια. Επίσης χρησιμοποιώντας τις εκπτωτικές τουριστικές κάρτες, θα έχεις σημαντική έκπτωση σε μουσεία, εστιατόρια, ξεναγήσεις και μέσα μαζικής μεταφοράς. Φρόντισε απλά να προσέξεις καλά τις παροχές προσφέρει η κάρτα που σκέφτεσαι να αγοράσεις.

Ανακάλυψε τη χαρά του δωρεάν

Πριν φτάσεις στον προορισμό σου, κάνε μια μικρή έρευνα για να ενημερωθείς για όλες τις δωρεάν δραστηριότητες που παρέχονται. Για παράδειγμα, μάθε αν πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις σε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά και τις μέρες και ώρες που υπάρχει δωρεάν είσοδος σε αξιοθέατα και μουσεία. Ψαξ’το.

Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε λιγότερα μέρη

Είναι κατανοητό ότι ο ενθουσιασμός του ταξιδιού μπορεί να σε παρασύρει στο να θέλεις να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Με το να τρέχεις από το ένα αξιοθέατο στο άλλο ή να προσπαθείς να χωρέσεις 4 πόλεις μέσα σε 4 μέρες, χάνεις κάτι από τη μαγεία του ταξιδιού και ξοδεύεις περισσότερα χρήματα. Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, κάνε μια λίστα με τα πράγματα που θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις.

Πηγή: reader.gr