Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Την περιπέτεια σχολίασε με χιούμορ, αλλά και αποφασιστικότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους κατοίκους του νησιού.

«Ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε ελιγμούς, προτού τα ελληνικά μαχητικά απογειωθούν και αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως κάνουν πάντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», συνέχισε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι παρών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας εκεί.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν πως δυο τουρκικά Φάντομ F4, μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ανάμεσα από τη Σάμο και την Κω και πλησίασαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό σε απόσταση 4 μιλίων και σε ύψος 6.000 ποδών, χαράσσοντας πορεία προς το ελικόπτερο.

Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν δυο ελληνικά μαχητικά F16, τα οποία είχαν σηκωθεί από το Καστέλι και συνόδευαν το ελικόπτερο, τα οποία ενεπλάκησαν με τα τουρκικά και τα αναχαίτισαν.