Παραδοσιακή σκορδαλιά

Την έχουμε συνδυάσει με τον μπακαλιάρο και όχι άδικα, την τρώμε όμως και με τα τηγανιτά κολοκυθάκια και όχι μόνο.

Υλικά

  • 1 μπαγιάτικο ψωμί με μπόλικη ψίχα χωρίς την κόρα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή εάν τη θέλετε περισσότερο δυνατή παραπάνω
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2-4 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Βήματα

  • Βάζουμε νερό σ΄ένα μπολ και μουσκεύουμε το ψωμί. Στην συνέχεια το σφίγγουμε με τις παλάμες μας μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του μούλτι.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό.
  • Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
  • Η σκορδαλιά στο μούλτι γίνεται λεία σαν αλοιφή. Αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με πολτό και όχι εντελώς λεία, χτυπήστε την στο μίξερ ή ακόμα και σε γουδί. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 φλιντζάνι καρύδι χοντροσπασμένο στο μπλέντερ.

Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα pasmageirevontas.gr