Κάλεσμα Δημάρχου για το “αύριο” στα Φάρσαλα

Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, ο Δήμαρχος Φαρσάλων και εκ νέου υποψήφιος κ. Άρης Καραχάλιος, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συστράτευσης προς κάθε ενεργό, δημοκράτη και προοδευτικό συμπολίτη για συμπόρευση, συμμετοχή και στελέχωση του συνδυασμού και των ψηφοδελτίων του, και σε όλους όσους επιδιώκουν την προκοπή του τόπου, ώστε να συγκροτηθεί η νέα παράταξη η οποία θα συμμετέχει στις επερχόμενος εκλογές του Μαΐου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει: «Φίλοι και φίλες, συμπολίτες και συμπολίτισσες, δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαϊου αρχίζει η προεκλογική περίοδος και η συγκρότηση της αυτοδιοικητικής παράταξής μας.

Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη μας χωρίς εξαρτήσεις και με αποδεδειγμένη την δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση των επιλογών της, με στοχευμένη επιδίωξη την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, απευθύνεται και πάλι στην τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις της και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ενεργό, δημοκράτη και προοδευτικό συμπολίτη για συμπόρευση, συμμετοχή και στελέχωση του συνδυασμού και των ψηφοδελτίων της.

Η παράταξή μας εκφράζει και πάλι τη σταθερή και αταλάντευτη άποψη ότι η πολυτέλεια της αδιαφορίας, της ιδιώτευσης και των χαμηλών προσδοκιών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης των Φαρσάλων δεν έχει ούτε χώρο ούτε και θέση, ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες του τόπου, επιστήμονες και επαγγελματίες.

Η παράταξή μας αποδεδειγμένα και εμπράκτως έχει αφήσει στην άκρη και το περιθώριο τόσο τις αγκυλώσεις των κομματικών χώρων, όσο και τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος. Στηρίζεται σε σταθερές αρχές και αξίες, στην εργατικότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα Δημάρχου και στελεχών της, έχει ως βάση τους κανόνες της δημοκρατικότητας της λειτουργίας, της συλλογικότητας της δράσης, της μεθοδικότητας των ενεργειών της, της προοδευτικότητας των απόψεων της, της δημιουργικότητας των δράσεών της, της ανανέωσης των στελεχών της.

Η παράταξή μας βασίζεται στις στερεές βάσεις της ενεργού συμμετοχής των συμπολιτών μέσα από συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες, συνδέει τη γνώση με την εμπειρία και επέτυχε να μην έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από τρίτους. Πιστεύουμε στους άξιους, έντιμους και ικανούς συμπολίτες και θέλουμε δίπλα και μαζί μας αυτούς που επιδιώκουν την προκοπή του τόπου, αυτούς που εκφράζουν την προοπτική, που έχουν τη θετικότητα της άποψης, που πιστεύουν στην ομαδικότητα και συλλογικότητα. Απορρίπτουμε τους καιροσκόπους και τους ιδιοτελείς.

Η παράταξή μας ανέλαβε τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Φαρσάλων από του έτους 2011 και λειτουργεί με τις αρχές της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας και της ισονομίας. Σέβεται απόλυτα καθένα των πολιτών, στηριζόμενη στους κανόνες της ισοπολιτείας, χωρίς διακρίσεις ή διαχωρισμούς. Λειτουργεί και δημιουργεί σε πλαίσια αξιοπιστίας, ισότητας και ομαδικότητας. Με βάση τους κανόνες και το συλλογικό συμφέρον της τοπικής κοινωνίας ιεράρχησε τους στόχους, έθεσε τις προτεραιότητές και παρήγαγε μεγάλο και σημαντικό έργο στη μέχρι σήμερα εννιάχρονη θητεία της, παρά την ζοφερή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Έργο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα και τα μεγέθη του Δήμου, τα οποία άλλαξαν καθοριστικά την εικόνα και το ρυθμό του τόπου και φέρνουν την καθημερινότητα του πολίτη κοντά στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Χρησιμοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και έγιναν ευρείας κλίμακος έργα αστικών αναπλάσεων και βασικών υποδομών, έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, αστικού χώρου και περιβάλλοντος, δράσεις κοινωνικής πολιτικής και πρόληψης υγείας, έργα ανάδειξης και ανάπτυξης του πολιτιστικού πλούτου του τόπου, με άμεσο ωφελούμενο τον συμπολίτη στην καθημερινότητα της διαβίωσής του αλλά και τις συνεχείς βραβεύσεις του Δήμου μας κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Συνεχίζουμε να αναζητούμε συμπαγείς λύσεις για τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με στοχευμένα έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, τα οποία προγραμματίστηκαν, μελετήθηκαν, εντάχθηκαν σε προγράμματα χρηματοδότησης και υλοποιούνται ή δρομολογήθηκαν για άμεση υλοποίηση. Τονίζουμε την αναγκαιότητα και την επιβολή προσήλωσης για την επίτευξη των μεγάλων έργων υποδομής που συνδέονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές  του τόπου και ταυτίζονται με τα μεγάλα έργα που η Πολιτεία και η κεντρική Διοίκηση επί δεκαετίες δεν υλοποίησε και έχουν σχέση με τα αρδευτικά φράγματα της περιοχής Ναρθακίου, τις κεντρικές οδικές αρτηρίες προς Λάρισα και Μικροθήβες και το μεγάλο υδρευτικό έργο της πόλης με την αποχετευτική και αντιπλημμυρική θωράκισή της. Στοχεύσεις που απαιτούν υπομονή, επιμονή, γνώσεις και μεθοδικότητα, στοιχεία που επαρκώς διαθέτουμε.

Κλείνοντας εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η παράταξή μας παρέχει την ασφάλεια της συνέχισης του μεγάλου και σπουδαίου έργου που μέχρι σήμερα συντελέστηκε και αποτελεί ασφαλή παρακαταθήκη για την ορθή μελλοντική διαχείρισή του και την επέκτασή του προς εδραίωση των θετικών αποτελεσμάτων του. Ταυτόχρονα αποτελεί και μία ελκυστική πρόταση προς τους συμπολίτες μας για συνέργεια και ενεργό συμμετοχή στις τάξεις της παράταξης και στα ψηφοδέλτια μας».

Φάρσαλα, 21.3.2019

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων

Άρης Καραχάλιος