Ο καιρός της Πέμπτης

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται την Πέμπτη στα ανατολικά και τα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα νότια. Θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά 8 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στο βόρεια έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χωρά θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Για το Σάββατο, στην Κρήτη και βαθμιαία στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Για την Κυριακή  προβλέπονται λίγες νεφώσεις στην Κρήτη, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Δευτέρα, οπότε θα γίνουν οι παρελάσεις ανά την επικράτεια για την 25η Μαρτίου, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές στα νότια, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στα κεντρικά και νότια.

Πηγή: ant1news.gr