Δενδροφύτευση στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων

Το 1ο ΕΠΑΛ Φαρσάλων σε συνεργασία με το δήμο Φαρσάλων πραγματοποίησαν  δενδροφύτευση στον ευρύτερο χώρο του σχολείου. Η δράση έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας που καθιέρωσε  ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ το 1972.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στην προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα και η καλλιέργεια οικολογικής- αειφορικής συνείδησης.

Ταυτόχρονα τα διαφορετικά είδη δένδρων (δασικά και καλλωπιστικά) που φυτεύτηκαν  θα αποτελέσουν τα θεμέλια για τη δημιουργία βοτανικού κήπου στο συγκεκριμένο χώρο με πολλά είδη δένδρων και θάμνων αλλά και ποώδους βλάστησης. Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος τόσο σε μικρούς και μεγάλους μαθητές όσο και για ενδιαφερομένους οι οποίοι θα θελήσουν να γνωρίσουν και να πάρουν πληροφορίες για τα διάφορα είδη της ελληνικής χλωρίδας.

Στη δράση συμμετείχε το σύνολο των μαθητών του σχολείου, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί ενώ από την πλευρά του δήμου παραβρέθηκαν οι κα Παναγιωτοπούλου Κυριακή (Πρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ & Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φαρσάλων) και οι κ.κ. Βασιλόπουλος Ιωάννης  και Πελεκούδας Νικόλαος από το τμήμα συντήρησης Πρασίνου.