Ο καιρός της Τετάρτης

Τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα βόρεια και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπεται για την Τετάρτη, ενώ αναμένεται κκατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί0-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στο Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν.  Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στην Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα ανατολικοί στο Ιόνιο, 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες καιρός: αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα βόρεια σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη, στην στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.