Ο καιρός της Τρίτης

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην χώρα την Τρίτη, ωστόσο τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έντασης από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων προβλέπεται για τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με εκδήλωση μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα φυσούν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται να επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Την νύχτα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 20 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες, κυρίως στα βόρεια της χώρας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες προβλέπονται για τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση.