274 “μικροί” σκακιστές από όλη την Θεσσαλία στα Φάρσαλα

Με 274 σκακιστές, από όλη την Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Φάρσαλα το Μαθητικό (Ομαδικό και Ατομικό) Πρωτάθλημα Σκακιού Θεσσαλίας 2019 στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων. Τους αγώνες που αποτελούν προκριματικοί για το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού, συνδιοργάνωσαν, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων – ΣΚΑΚΙ.

Πλήθος σκακιστών ξεκίνησαν να παίζουν στις 11 το πρωί, το τουρνουά στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην συγκεκριμένη διοργάνωση η οργάνωση υπήρξε άρτια καθώς στηρίζονταν σε εθελοντές γονείς Φαρσαλινούς και σε διαιτητές από όλη την Θεσσαλία, οι οποίοι συνέβαλαν αφιλοκερδώς. Στους μαθητές κατά την άφιξη στην διοργάνωση χορηγούνταν γάλα αλλά και σάντουιτς, με την συμμετοχή τους, από χορηγίες επιχειρήσεων της πόλης, ενώ σημαντική ήταν και φιλοξενία του σχολείου στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό παρέθεσαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ – ΔΦ κ. Κων/νος Δερλός, οι οποίοι καλωσόρισαν τους Θεσσαλούς γονείς και μαθητές στην πόλη του ξακουστού “Αχιλλέα” και τους κάλεσαν να επισκεφθούν το άγαλμα του, στην πλατεία Δημαρχείου αλλά και τα άλλαΤοπωνύμια της περιοχής. Χαιρετισμό επίσης παρέθεσε ο έφορος ΣΚΑΚΙ – ΓΣΦ κ. Δήμος Δερέκας, ως υπεύθυνος της διοργάνωσης και ο πρόεδρος της επιτροπής σκάκι σκακιστικών συλλόγων Θεσσαλίας κ. Χρ. Τοζάρος, ο οποίος προέρχεται από την ομάδα Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων (ΣΚΑ.ΚΙ. – Τρικάλων), οι οποίοι στην συνέχεια εξήγησαν τα διαδικαστικά στους διαγωνιζόμενους.

Το Σάββατο διεξήχθη το Ομαδικό (κατά σχολείο) Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 102 μικρών σκακιστών. Σε αυτό πρώτευσε το 12ο Δημοτικό Βόλου και δεύτερο βγήκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, την ομάδα που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο αποτελούσαν έξι μαθητές, οι : Στατήρης Βασίλης, Μπανάκας Γιώργος, Μπανάκας Κων/νος, Σκουμποτή Στεργιανή, Σκουμποτή Γεωργία και Κοντόπουλο Χρήστο. Στο ομαδικό έλαβαν μέρος τα τέσσερα σχολεία των Φαρσάλων και το Δημοτικό της Βαμβακούς με αξιόλογη παρουσία και καλές εμφανίσεις εναντίον δύσκολων αντιπάλων.

Νικητής στην Α’ Δημοτικού ήταν ο Κοσμάς Κούντριας με 6 νίκες σε 6 αγώνες. Στη Β’ Δημοτικού ο Γιώργος Μπουγάς με 5,5/6. Στη Γ’ Δημοτικού πρώτος ο Αντώνης Γκαβαρδίνας με 6/6, τρίτος ο Κων/νος Μπανάκας με 4,5/6 και πρώτο κορίτσι η Αποστολία Βαρσάμη με 4/6. Στη Δ’ Δημοτικού ο Βασίλης Γιαννόπουλος με 6/7,  εδώ ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 6 νίκες σε 7 αγώνες και ο Φαρσαλινός Βασίλης Στατήρης παίρνοντας όμως τα αργυρό μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία η Σύλια Λύκου με 5/7 ισοβάθμησε επίσης με το πρώτο κορίτσι κι έχασε το μετάλλιο μετά την εφαρμογή των κριτηρίων ισοβαθμίας. Στην Ε’ Δημοτικού ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης με 6/6, η Νίκη Αποστολοπούλου ισοβάθμησε με το πρώτο κορίτσι με 4/6 αλλά έχασε το μετάλλιο. Στην ΣΤ’ Δημοτικού ο Νεοκλής Δριστέλλας με 6/6 και δεύτερος ο Κων/νος Δίκαρος με 4,5/6. Στην Α’ και Β’ Γυμνασίου πρώτη βγήκε η Φαρσαλινή Κωνσταντίνα Δερέκα με 6 στα 6. Τρίτος ο Αλέξανδρος Γεροβασίλης με 2/6 και πρώτο κορίτσι η Ιωάννα Αγγελακοπούλου με 3/6. Και τέλος στην κατηγορία Γ’ Γυμνασίου και Λυκείων πρώτος ο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης και πρώτο κορίτσι η Νεφέλη Μπιζούλα.

Όλοι αυτοί δικαιούνται πρόκρισης στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα 2019 που θα γίνουν στο Περιστέρι Αττικής λίγο πριν το Πάσχα. Από την πόλη μας έλαβαν μέρος συνολικά 63 μαθητές κατακτώντας οκτώ μετάλλια. Όλοι έπαιξαν το αγαπημένο τους παιχνίδι επιδεικνύοντας ενθουσιασμό, ταλέντο, ήθος, άμιλλα, επιμονή και υπομονή. Οι χαρές και τα γέλια τους ακούστηκαν σε ολόκληρη την πόλη.

Το σκακιστικό τμήμα του ΓΣΦ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις επιχειρήσεις ΚΡΟΥΣΤΑ – ΧΡΉΣΤΟΣ ΤΣΑΠΡΑΪΛΗΣ και ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΑΝΟΣ, οι οποίοι προσέφεραν τα εκλεκτά τους εδέσματα σε όλους τους μαθητές καθώς και τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου Φαρσάλων κ. Βάιο Καρακοντάκη για την ευγενική παραχώρηση των χωρών του σχολείου.

ΦΑΡΣΑΛΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Γ’ Δημοτικού, τρίτος Μπανάκας Κων/νος και πρώτο κορίτσι Βαρσάμη Αποστολία (Μπανάκας 4,5 στα 6 Βαρσάμη 4/6). Δ’ δημοτικού Στατήρης Βασίλης δεύτερος με 6 σε επτά αγώνες και σε ισοβαθμία με τον πρώτο. Η Λύκου Σύλια με 5/7 ισοβάθμησε με το πρώτο κορίτσι αλλά έχασε το μετάλλιο. Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, η Νίκη Αποστολοπούλου με 4/6 έπαθε το ίδιο με την Λύκου, ισοβάθμησε μι έχασε το μετάλλιο. ΣΤ’ δημοτικού Δίκαρος Κωνσταντίνος δεύτερος με 4 5 σε 6 έξι αγώνες. B’ γυμνασίου Δερέκα Κωνσταντίνα πρώτη (στη γενική) με 6 στα 6, Αγγελακοπούλου Ιωάννα πρώτο κορίτσι με 3 στα 6, και Γεροβασίλης Αλέξανδρος τρίτος με 2 στα 6. Γ’/γυμνασίου Νεφέλη Μπιζούλα πρώτο κορίτσι με 2/6.

* Όποιος από τους γονείς θεωρεί ότι η φωτογραφία του παιδιού του δεν θα πρέπει να  βρίσκεται εδώ, ας επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να την κατεβάσουμε άμεσα. email: info@ifarsala.gr