Μπαργιώτας: «Στα πόσα περιστατικά τραυματισμών θα ιδρώσει το αυτί τους;»

Με δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και υπεύθυνος του τομέα Υγείας, κ. Κώστας Μπαργιώτας, αναφέρεται στον τραυματισμό γιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Αναλυτικά αναφέρει:

«Τα νοσοκομεία καταρρέουν! Δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα.

Σήμερα τραυματίστηκε γιατρός στο Ιπποκράτειο από πτώση ασανσέρ, στις 26 Ιανουαρίου 2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή στο Νοσοκομείο Κιλκίς, στις 9 Νοεμβρίου 2018 κατέρρευσε το ταβάνι στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια πενταετία η οροφή του δωματίου που λειτουργεί το Κέντρο Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού, το 2017 τραυματίστηκε ειδικευόμενος γιατρός, όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας του Νοσοκομείου Ελπίς.

Σε όλες τις περιπτώσεις από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το πρόβλημα της αποεπένδυσης ειδικά στο χώρο της υγείας είναι πολύ σοβαρό. Η παλαιότητα των κτιριακών υποδομών είναι δεδομένη. Ελάχιστες παρεμβάσεις (και αυτές από ιδιωτική πρωτοβουλία) έχουν γίνει τόσο σε κτίρια όσο και σε εξοπλισμούς τα τελευταία χρόνια.

Αναρωτιόμαστε τι κάνει το Υπουργείο Υγείας; Στα πόσα περιστατικά θα ιδρώσει το αυτί τους; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα, για να αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά με τα νοσοκομεία; Όλα έχουν ένα όριο. Στην Αριστοτέλους το έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό»!