4η Διακρατική Συνάντηση Erasmus+ στη Κύπρο για το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων

Η 4η Διακρατική συνάντηση εταίρων του προγράμματος Erasmus+/δράση ΚΑ2 ”lifeboats full ofhopes”,πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λευκωσίας στη Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2019. Το πρόγραμμα υλοποιείται με συντονιστή το 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων και τη συμμετοχή  των γυμνασίων έξι ευρωπαϊκών χωρών (Ολλανδία, Κύπρο, Πολωνία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ελλάδα). Το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων εκπροσώπησαν οι καθηγητές Κωνσταντίνος Ντούρας και Φώλια Πολυξένη καθώς επίσης και οι μαθητές της Γ’ τάξης Γιακοβή Ελευθερία και Οικονόμου Μαρία.

Κύρια δραστηριότητα της 4ης διακρατικής  συνάντησηςLTTA (Learning ,Teaching, Training Activity) ήταν το βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο. Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων» © Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν επίσης σε δραστηριότητες και εργασίες που είχαν οργανώσει οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί   έτυχαν ζεστής φιλοξενίας ενώ ξεναγήθηκαν σε σημεία ιστορικού και φυσικού ενδιαφέροντος της Κύπρου. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την πρωτόγνωρη για αυτούς εμπειρία ενώ δεσμοί φιλίας αναπτύχθηκαν με τους μαθητές όλων των αποστολών.

Οι στόχοι της συνάντησης αυτής επιτεύχθηκαν και ορίστηκε η επόμενη συνάντηση τον Απρίλιο του 2019στην χώρα μας.