“Διπλάρα” ουσίας και ψυχολογίας για τον Αχιλλέα Φαρσάλων!!!

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων παίζοντας συγκεντρωμένα και όντας πιστός στο πλάνο του τεχνικού του Αρίστου Παπαγεωργίου έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα του Σμόλικα Φαλάνης με σκορ 0-1. Χρυσός σκόρερ των Μυρμιδόνων ήταν ο Νίκος Γαγάρας ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη πάσα του Δημήτρη Ζιώγα και με πλασέ νίκησε τον Γραβάνη με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Μέχρι τότε ο Αχιλλέας είχε προλάβει να χάσει δύο πολύ καλές στιγμές όταν αρχικά στο 25 ο Γαγάρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Ζησόπουλου έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει ελάχιστα και να περνά μόλις δίπλα από τα δοκάρια του Γραβάνη.

Στο 42′ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσανάκη ο Ζιώγας έσπασε με το κεφάλι στον Κούμρια με την κεφαλιά του τελευταίου να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Σμόλικας από την πλευρά του είχε δύο καλές στιγμές με τον Πετράκη, με τον υψηλόσωμο επιθετικό των πράσινων να αστοχεί σε σουτ στο 30 της αναμέτρησης, ενώ λίγο αργότερα η προβολή που επιχείρησε πέρασε παράλληλα από την εστία.

Στο δεύτερο μέρος ο Σμόλικας μπήκε δυνατά και πίεσε δίχως όμως να απειλήσει την εστία του Καρακώστα.

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Σμόλικα στο δεύτερο μέρος πέτυχαν το χρυσό γκολ, όταν ο Ζιώγας είδε μπαλιά τρύπα στον Γαγάρα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σμόλικα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, ανέβασαν στροφές και ο Αχιλλέας προσπάθησε στην αντεπίθεση να κλειδώσει την νίκη.

Αρχικά στο 65′ ένα πλασέ του Κούμρια μπλόκαρε εύκολα ο Γραβάνης, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γιαννολόπουλου.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία όταν ο Κακαζούκης έπιασε την εξ επαφής κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ δύο φορές ο Κομισόπουλος έδιωξε σε καίρια σημεία με το κεφάλι.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στον Αχιλλέα όταν ο Καναβός βρέθηκε απέναντι στον Γραβάνη όμως δεν πρόλαβε την κακή έξοδο του τερματοφύλακα του Σμόλικα και η μπάλα πέρασε άουτ.

Έτσι οι Μυρμιδόνες πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη η οποία τους φέρνει στην όγδοη θέση με 30 βαθμούς και τους δίνει τεράστια ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα.

Οι Συνθέσεις

Σμόλικας Φαλάνης (Βασίλης Μπακογιάννης): Γραβάνης, Τσιρογιάννης, Σέτζας, Σκούπρας, Καρέντζος, Γκατζιούρας, Ζαμπέτας (70′ Σαμαράς), Ντούρας (60′ Γκατζούλης), Μπέτσης, Κακαζούκης, Πετράκης.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Αρίστος Παπαγεωργίου): Καρακώστας, Γιαννολόπουλος (60′ Κομισόπουλος), Ζησόπουλος, Γκαραβέλας, Σαμαράς, Κατσανάκης, Τσούλης, Ταστεμερίδης, Γαγάρας, Κούμρια (90′ Ντινιαρόπουλος), Ζιώγας (75′ Κανναβός).