Καιρός: Ηλιοφάνεια το Σάββατο

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ωστόσο θα υπάρξει γρήγορη βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα σε αρκετές περιοχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ο άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού θα είναι στην Μακεδονία και την Θράκη. Αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη αναμένεται η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός δεν παρουσιάζει αλλαγή καθώς αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στον κορινθιακό και στη νότια Πελοπόννησο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Κρήτη τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος. Μόνο στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή σε όλη την χώρα. Το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.