1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας

Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή δυναμική και αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων και προοπτικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η εφημερίδα «Ελευθερία» διοργανώνει το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στις 15 και 16 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο «Διβάνη» στη Λάρισα.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η διερεύνηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας στον αγροδιατροφικό τομέα, την υγεία, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, την καινοτομία και όλους εκείνους τους παραγωγικούς τομείς που δύνανται να συμβάλλουν στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξή της.
Κατά τις εργασίες του, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί φορείς, στελέχη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, συνεταιριστικές οργανώσεις, επιχειρηματίες και πιστωτικά ιδρύματα, συζητούν και προσεγγίζουν καίρια θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των πρακτικών που συνθέτουν το ανταγωνιστικό προφίλ της Θεσσαλίας αλλά και να προσδιορίσουν τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικοί, εκπρόσωποι όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών φορέων, παραγωγοί και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των: Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2019, Δήμος Λαρισαίων, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι ομιλιών και συζητήσεων στις ενότητες Υποδομές και Ανάπτυξη- Επιχειρηματικότητα δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να ενημερωθούν, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με επιχειρηματίες και θεσμικούς φορείς.
Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ακολουθούν οι ενότητες Υγεία και Αγροδιατροφή με στόχο τη διερεύνηση των υφιστάμενων πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επίπεδο καινοτομίας, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Οι ομιλητές του συνεδρίου, με την επισήμανση ότι η επιμέρους θεματολογία που θα αναπτύξουν θα ανακοινώνεται σταδιακά, θα είναι ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ.Αθανάσιος Βούρδας, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Λόης Λαμπριανίδης, ο γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Στυλιανός Ράλλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, ο καθηγητής Ορθοπαιδικής Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Μαλίζος, ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γεώργιος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ – πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ, αγρότης κ. Γιάννης Ζαχαριάς, το μέλος Δ.Σ ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας, ο διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της WIND Ελλάς κ. Γιώργος Τσαπρούνης, ο CEO Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. κ. Δημήτριος Γκατσώνης και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των: Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Υπουργείο Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.