Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου 2019)» διοργάνωσε με επιτυχία εκδηλώσεις ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Α) Στις 4 και 5 Μαρτίου – σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Φωτόγραμμα» – έγιναν προβολές εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαδραστικού κινηματογράφου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων. Σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων Α/θμιας προγραμματίστηκαν οργανωμένες επισκέψεις των μαθητών. Τις προβολές παρακολούθησαν περισσότεροι από 800 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρσάλων και η είσοδος ήταν ελεύθερη. Οι μαθητές χρησιμοποιώντας ειδικά ασύρματα τηλεχειριστήρια, αλληλεπιδρούσαν με τα προβαλλόμενα βίντεο, επιλέγοντας τι θα δουν, απαντώντας σε ερωτήσεις και ψηφίζοντας (voting, 3D). Τα προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου που υλοποιήθηκαν ήταν:
1) «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο», Θεματική ενότητα: Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης. Α΄, Β΄, Γ΄ Δημοτικού
2) «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό», Θεματική ενότητα: Κοινωνική ευαισθητοποίηση. Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού

Β) Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φαρσάλων – σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Φαρσάλων, Ευυδρίου και Βαμβακούς – πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που απευθυνόταν στους γονείς με θέμα: «Σχολική Βία και Εκφοβισμός»
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το θέμα εισηγήθηκαν οι:

• Κωνσταντίνος Σδρόλιας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας «Ενδοσχολική Βία: Σοφότερον το προλαμβάνειν»

• Καίτη Καραγιώργου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας «Ενδοσχολική Βία: Ένα κοινωνικό φαινόμενο»

• Απόστολος Δαρόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας
« Σχολική Διαμεσολάβηση»

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από το κοινό προς τους εισηγητές και ακολούθησε συζήτηση. Την εκδήλωση που παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί, συντόνιζε ο Κώστας Δερλός, Δημοτικός Σύμβουλος-Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.