Σε έξαρση οι κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στα Φάρσαλα

Σε πραγματική απειλή για τους αγρότες, με αφορμή και τις ανάγκες σε άρδευσης αυτή την περίοδο, τείνει να εξελιχθεί η δράση αγνώστων που ξηλώνουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στο ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο άρδευσης.

Μετά από μερικά χρόνια απραξίας άγνωστοι επανήλθαν στις κλοπές μετασχηματιστών προκειμένου να αποσπάσουν χαλκό, τον οποίο μεταπωλούν δρώντας αυτή την περίοδο σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων.

Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν κλαπεί 15 μετασχηματιστές της ΔΕΗ στελέχη της οι οποίες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον των δραστών καταθέτοντας μήνυση, ενώ την υπόθεση εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Φαρσάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” μέχρι χθες είχαν κλαπεί 15 μετασχηματιστές κοντά σε γεωτρήσεις χωραφιών στις περιοχές Βασίλη, Βαμβακού, Βασιλικά. Λόφος, αλλά και σε γύρω περιοχές, όπου οι κλέφτες προκειμένου να αποσπάσουν τα επίμαχα τμήματα του του μετασχηματιστή, προκαλούν σοβαρές ζημιές υλικές ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι αγρότες καλούνται να ενημερώνουν την ΕΛ.Α.Σ. στην περίπτωση που διαπιστωθούν φαινόμενα κλοπών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία