Καιρός: νοτιάδες, ζέστη και αραιές νεφώσεις την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί την Παρασκευή ο καιρός. Βαθμιαία, από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, έντασης 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη προβλέπεται για τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, , όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 21 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές  νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Για το Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πιο πυκνές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Προβλέπεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, αραιές νεφώσεις, που θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα πελάγη έως 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.