Ο καιρός της Πέμπτης

Γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός και την Πέμπτη, σε όλη την χώρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, έντασης 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, όμως ο καιρός βαθμιαία θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη αναμένεται η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, όπως και για το Σάββατο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3-55 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.