“Θετικότατος” ο Ολυμπιακός Αμπελιάς, αποκλείστηκε στα πέναλτι…

Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς κοίταξε στα μάτια τον πρωτοπόρο της Α’ ΕΠΣΛ,  Ηρακλή Λάρισας, ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές στην αναμέτρηση, όμως στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι ηττήθηκε με σκορ 5-4 σε ένα παιχνίδι στο οποίο η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το στείρο 0-0.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι στο ντεμπούτο των Βαγγέλη Μπρισίμη και Θοδωρή Εμμανουήλ στον πάγκο τους αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας στην φάση των 16.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ηρακλή να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος και να αγγίζει σε δύο περιπτώσεις το γκολ όταν αρχικά ο Φώτος έκανε το πλασέ ο Γεωργούλας έδιωξε εντυπωσιακά και προ του Ντιντή ο Περήφανος απομάκρυνε με προβολή στο 20′ λεπτό.

Πέντε λεπτά αργότερα ένα σουτ του Νάστα από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μη υπόδειξη πέναλτι σε μια φάση στην οποία ο Γαρουφαλιάς έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργούλα με την μπάλα να σταματάει σε αμυντικό του Ηρακλή και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να ζητάνε χέρι.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και στο 60 έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία, όταν ο Γαρουφαλιάς τροφοδότησε τον Σαμαρά Καμηλαράκη, αυτός έπιασε το δυνατό σουτ, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έδιωξε εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε εκ νέου στα πόδια του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού όμως δεν κατάφερε να πλασάρει προς την εστία.

Δέκα λεπτά αργότερα ένα σουτ του Γεωργούλα πέρασε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με ένα πλασέ του Νάστα το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αμπελιάς, ενώ μια προσπάθεια του Κακαβίτση στο τέλος του αγώνα κατέληξε άουτ.

Στην παράταση η κούραση είχε κάνει την εμφάνιση της, όμως αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους στιγμές, ώστε να πάρουν το παιχνίδι και να μην χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Η καλύτερη στιγμή ανήκε στον Ολυμπιακό Αμπελιάς όταν ο νεοεισελθών Γκρίντζας βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή έκανε το πλασέ με την μπάλα να κάνει… βόλτα πάνω στην τελική γραμμή μέχρι να διώξουν οι παίκτες των φιλοξενούμενων, ενώ ένα δυνατό σουτ του Γαρουφαλιά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Ηρακλή.

Οι γαλάζιοι από την άλλη είχαν δύο καλές στιγμές με ένα σουτ του Νάστα και ένα πλασέ του Ντιντή τα οποία μπλόκαρε ο Μάκης Γεωργούλας και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Ηρακλής σκόραρε πέντε φορές με τον Γεωργούλα σε δύο περιπτώσεις να αγγίζει την απόκρουση όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ενώ ο Σελήνης στο τελευταίο πέναλτι για τον Ολυμπιακό Αμπελιάς αστόχησε καθώς είδε την εκτέλεση του να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έτσι ο Ηρακλής πέτυχε την νίκη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Συνθέσεις

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Γεωργούλας Μ., Περήφανος, Αγγέλης, Σελήνης, Σερίφης, Βέης, Σαίτης, Γεωργούλας Θ., Σαμαράς – Καμηλαράκης, Γαρουφαλιάς (100′ Γκρίτζας), Σουλτούκης (75′ Λαζαρίδης).

Ηρακλής Λάρισας (Χατζηλιάδης): Ντίντης, Λάμπρου, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Ντιντής Θ., Νάστας, Ζαφειρίου, Γκιουρσάνης, Ράχης, Φώτος, Κυριάκης.

Έπαιξαν και οι: Κακαβίτσης, Χριστίδης και Παπαδάκος.