Ο καιρός της Τετάρτης

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται να επικρατήσει σε όλη την χώρα και την Τετάρτη. Μόνο στα βορειανατολικά της χώρας θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας. Οι άνεμοι, από δυτικές διευθύνσεις, στα νότια θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει νέα μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, έντασης 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη. Μετά από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο ουρανός θα γίνεται αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, στα νότια έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 18 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, όποτε στα βόρεια θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμής της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στα νότια οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο.

Πηγή: ant1news.gr