Με επιτυχία το Πανθεσσαλικό πρωτάθλημα Σκάκι στα Φάρσαλα

Πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το Σκακιστικό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας (ΠΟΑ 2019) με την συμμετοχή επτά συλλόγων, ΣΣΛάρισας, ΣΕΒολου, ΣκαΚιΤρικάλων, Φοίνικα Βόλου, ΣΟΦαλάνης, ΣΟ Αλμυρού και ΓΣΦαρσάλων.

Η πόλη μας έγινε το επίκεντρο του σκακιού της Θεσσαλίας. Στο ομαδικό σκάκι κάθε ομάδα αποτελείται από δέκα σκακιστές από τους οποίους οι πέντε πρέπει να είναι παιδιά των ακαδημιών. Η ομάδα μας, το ΣΚΑΚΙ-ΓΣΦ κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κάνοντας τρεις νίκες και δύο ήττες. Έχασε μόνον από την πρωταθλήτρια ομάδα του ΣΣΛάρισας και από την δευτεραθλήτρια ΣΕΒολου.

Ειδικά με τον Βόλο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση χάνοντας με 6-4. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ομάδες έχουν παράδοση πάνω των 50 ετών στο σκάκι και έχουν αναδείξει πολύ ισχυρούς σκακιστές. Το ΣΚΑΚΙ-ΓΣΦ κατάφερε μόλις σε τρία χρόνια να τους αντιμετωπίζει ισάξια.

Οι 16 συνολικά σκακιστές της πόλης μας που έλαβαν μέρος στους πέντε αγώνες ήταν, Ευσταθίου Αθανάσιος, Λούκας Δημήτρης, Παγούνης Ηλίας, Παπαποστόλου Κων/νος, Κωστής Απόστολος, Αθανασοπουλος Γιώργος, Δαρδούμα Ζωή, Σκουμποτή Γεωργία, Σκουμποτή Στεργιανή, Δίκαρος Κων/νος, Κούκος Θεοφάνης, Βουβαλούδης Πέτρος, Μπιζούλα Νεφέλη, Λύκου Σύλια, Στατήρης Βασίλης και Μπανάκας Κων/νος.

 

Οι απονομές έγιναν από την Πρόεδρο του ΔΗΚΕΦΑ κ. Κική Παναγιωτοπούλου μπροστά στο άγαλμα του Αχιλλέα χαρίζοντας πολύ όμορφες εικόνες στους σκακιστές και στις οικογένειές τους.