Ο καιρός της Τρίτης

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται να επικρατήσει σε όλη την χώρα την Τρίτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, έντασης 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν νοτιοδυτικοί άνεμοι, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια και τον Κορινθιακό έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 8 και 17 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν νοτιάδες, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών υπάρχει τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι, στα νότια και στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα νοτιά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές της.