Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε την Γιορτή της Γυναίκας

Ο Δήμος Φαρσάλων με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 3 Μαρτίου, εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου, βασισμένη στην θεατρική παράσταση, στην γυναίκα σύμβολο την πολυσυζητημένη ηρωίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «η φόνισσα» με την Φωτεινή Φιλοσόφου, στο «Κτήμα Χαμορoύσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη, από τον οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, σε μία κατάμεστη αίθουσα από γυναίκες όλων των ηλικιών και με την συμμετοχή πολλών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, όπως αρμόζει σε μια γιορτή πλαισιωμένη στο χαρακτήρα και την προσωπικότητά της γυναίκας.

Την εκδήλωση παρουσίασε, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Βάια Παύλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: “αυτή η μέρα είναι μία μέρα χαράς για τους στόχους που έχουν επιτευχθεί, αλλά και αναστοχασμού για τα όσα ακόμα δυστυχώς, παραμένουν στάσιμα, εις βάρος της ισότητας των δύο φύλων. Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία καλείται να φέρει εις πέρας ρόλους σύνθετους κρατώντας λεπτές ισορροπίες και έχοντας επωμιστεί το βάρος της οικογενειακής συνοχής. Σήμερα τιμούμε την γυναίκα αγρότισσα, την γυναίκα νοικοκυρά, την εργαζόμενη γυναίκα, την γυναίκα επιστήμονα, την γυναίκα πολιτικό, την γυναίκα επιχειρηματία την γυναίκα μητέρα…όλες εμάς”.

Στην συνέχεια χαιρετισμό στην εκδήλωση, παρέθεσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος και στην συνέχεια η φιλόλογος κ. Ιουλία Τσάτσου έκανε αναφορά στον ρόλο της φόνισσας Φραγκογιαννούς.

Στη εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν η πρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.Φ.Α. κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, η αντιδήμαρχος κ. Κων/να Μπένου, η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Γαλλιού, πλήθος γυναικών και συλλόγων της περιοχής.

Ακολούθησε μουσικό γλέντι με τον Δημήτρη Φωτίου, την Ελπινίκη Τσομάκα και το συγκρότημά τους. Η είσοδος ήταν ελεύθερη, αντί εισιτηρίου, οι γυναίκες ενίσχυαν το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Φαρσάλων με φάρμακα. Στη εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν η πρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.Φ.Α. κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου η αντιδήμαρχος κ. Κων/να Μπένου, η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Γαλλιού, πλήθος γυναικών και συλλόγων της περιοχής.