Γίνε το κομμάτι που λείπει…φώναξαν νέοι και μαθητές στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με το Σύλλογο εθελοντών δοτών μυελού των οστών “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, διοργάνωσε γιορτή εθελοντισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Δημαρχείου, με την συμμετοχή μαθητών αθλητικών Σωματείων και συλλόγων. Να σημειωθεί ότι, κατά την χθεσινή εκδήλωση, με την ονομασία «Γίνε το κομμάτι που λείπει», σε αυτό το κομμάτι προστέθηκαν, άλλοι 26 νέοι δότες στο μακρύ κατάλογο των εθελοντών από τα Φάρσαλα, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή, να γίνουν το κομμάτι που λείπει από κάποιον άλλο άνθρωπο.

Η γιορτή ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείο, όπου η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ και συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, αναφέρθηκε στον σκοπό της εκδήλωσης και στην ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς όλων των πολιτών του δήμου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του αισθήματος της κοινωνικής δράσης και ευθύνης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα, όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή εθελοντισμού.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό παρέθεσε ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, ο οποίος ευχαρίστησε, τους καθηγητές και τους μαθητές, για την συμμετοχή στην εκδήλωση εθελοντισμού, ευχήθηκε από την πλευρά του, αυτή η ελπίδα που κατέχουμε όλοι μέσα μας για το συνάνθρωπο, η θέληση της προσφοράς, να γίνει συνείδηση όλων μας και όλοι μαζί να προσφέρουμε για το συνάνθρωπο, έτσι η κοινωνία μας θα προκόψει και θα πάει ακόμα πιο μπροστά.

Από πλευράς Κέντρου Κοινότητας για τον εθελοντισμό, μίλησε η Παρασκευή Μπακαρού – κοινωνική λειτουργός, η οποία διατύπωσε μια μικρή ιστορία για τον μικρό Αλέξανδρο, ο οποίος, ενώ ζούσε μια κανονική ζωή με την οικογένεια του και τους φίλους του, ξαφνικά νόσησε, άρχισε να πάσχει από λευχαιμία, που ούτε ο πατέρας του δεν μπορούσε να τον σώσει, καθώς τύγχανε στο επάγγελμα να είναι γιατρός. Νοσηλευόμενος για τρεις μήνες στο νοσοκομείο, μακριά από το σπίτι του, τους φίλους και τις σχολικές δραστηριότητες και κάνοντας ταυτόχρονα χημειοθεραπείες, τα ευχάριστα νέα τους έφερε μια νοσοκόμα, η οποία ερχόμενη μια μέρα τους είπε: “Επιτέλους, βρέθηκε δότης, βρέθηκε συμβατός δότης στην Αμερική, ξεσπώντας ταυτόχρονα σε κλάματα… υπάρχει ελπίδα Αλέξανδρε, ο δότης από την Αμερική δέχθηκε να σου προσφέρει αυτό που σου λείπει”.

Στην συνέχεια για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, μίλησε η κ. Αναστασία Καραμπινά-Βησσαροπούλου επισκέπτρια υγείας, για την εθελοντική αιμοδοσία μίλησε η κ.Σούλα Λούκουτου – Πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαρσάλων, για την διάδοση της ιδέας και την συστράτευση νέων εθελοντών δοτών έκανε λόγο, ο αρχηγός των Προσκόπων στα Φάρσαλα κ. Κων/νος Βησσαρόπουλος, ενώ παράλληλα το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Φαρσάλων πραγματοποίησε παιχνίδι με θέμα την εθελοντική δωρεά Μυελού των Οστών.

Μετά τις ομιλίες στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ πραγματοποιήθηκαν λήψεις δειγμάτων (με επίχρισμα σάλιου) και εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Στο τέλος της εκδήλωσης φωνάζοντας δυνατά “Γίνε το κομμάτι που λείπει” άφησαν τα μπαλόνια στον Φαρσαλινό ουρανό.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Aποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».