Καιρός: με ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα

Με γενικά αίθριο καιρό ξεκινά η εβδομάδα. Τοπικές βροχές αναμένονται, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους, τις πρωινές ώρες, στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φθάνοντας στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, που από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, που βαθμιαία θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και την Θράκη, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται: στα βόρεια γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Στα νότια θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.  Θα φυσούν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα πέσουν στην ανατολική Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτηθα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις, μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 15 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, όμως βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος.  Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμής θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται επίσης γενικά αίθριος να είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται για τα δυτικά, τα νότια και από το απόγευμα τα βόρεια της χώρας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, με ένταση 4-5 μποφόρ, στα νότια βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.